> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, June 12, 2011

'3 SERIES' sudah

Hujung minggu sudah,memangla cepat giler berlalu.
Tak perasan sungguh.
Tau2 ja dah ahad.
Jumaat sampai ahad lepas(minggu lepas) memangla aku sefamily membizis giler2 cos adik laki aku nikah on n proceed with kenduri back to back.
Lepas asar petang jumaat tu,adik aku nikah.
Sabtu pulak kenduri kat belah perempuan n ahad majlis bertandang kat umah aku.
Nasebla pakai full katering,kalo tak mau tertanggal pinggang.
Back to back tuh
Al-kisah nikah kawin adik aku nanti aku up special entri eh.
Banyak giler gambo.
Hari ni aku nak share al-cerita birthday boy yang tak berapa nak boy dah cos da jejak 3SERIES.
Siapa?Cerla teka..
Watak UTAMA oke dalam belog aku ni.
Kire2 pegang title HERO la...tau dah kottt?
Mempersembahkan...si BIRTHDAY BOY.

en.lola the 3 SERIES! 
aikkk en.lola nak nanges..............?ker mata masuk habuk??ekekekekeke 

It was kinda pleasant suprisedla.... aku rasa.
Mana taknya.
Pagi last jumaat (which was on 03.06.2011) tu aku sibuk mendeliber Blueberry Cheese Cake yang di order by kengkawan .
Sempat la gak berlaga pipi dengan si pidah,tapi terlupo nak snap gambo cos teruja takoot bila nampak en.jamil.
Ahahahaha.Lawak2.
Tapi sungguh tak sangka,kan pidah.
Pasal ciskek aku,akhirnya dapat jugak kita jumpa face to face!
Tu pun lepas berbulan kenal kat belog n fesbuk..kankankankan?^_^
Sekejap giler n sampai lupa nak bergambo T_T
Takpe nok,next tiem kite  bergedikgambo sampai muntoh k.
Thanks jugak cos sudi order ciskek mak.
Terharu woh!

Lepas mendeliber ciskek,aku amek hapday.
Settled keje kat opis aku menjengah ke Genmarie.
Nak pi mengamik mengamuk 'pekasa itam' yang radionya siap di'repair' kat Perodua.
Selesai kat situ,bergegas pi Jelutong pulak mengamek fondant cake untuk perantin.
Siap sesat2 bagai,akhirnya aku selamat jumpa umah tuan pembuat kek by 1.30pm.
Then rushing balik ke Gombak tuk gerak together2 dengan family aku untuk bawak adik aku pi nikah kat Setiawangsa.
Phewww.
Capek oke,capek! 

Paling BEST,during the whole day ni HARAM,satu wish pun aku tak kasik dengan en.lola.
Not even Danial,aku memang tak kasik wish Happy Birthday kat apak dia.
KIJAM tak?
Mwuahahahahahaha.
Kesian pulak bila everytime en.lola call suara dia macam down ja.
Off coursela wey.
Dah half of the day gone,but yet NO birthday wish AT ALL from his wife!
Kalo korangla,SURE sentap..kan?
Hehe..memang itula MOTIPnya.
Plan aku memang SENGAJA nak buat2 LUPA birthday dia.
ALASAN : membizis dengan majlis nikah kawin adik.
Aci tak?
Mwuahahahahahah.*gelak jaat*
So far,that day sampai pukul 4 macamtu memang berhasil.
No birthday wish watsoever.
Tula sape suruh hide birthdate kat FB...hehehe
Yang peliknya en.lola yang duk claim membizi gak cos ada meeting tergempar kat site dia,rajin pulak menelepon aku haritu.Macam nak 'menuntut' ja.
Tapi sori makkan 'hati batu'!
Dalam ati,terasa gak kesian kat en.lola.
Macam jaat sangat pun ada... 
-_-
Tapi kalo dah nekad,dulik.
Kene ikut plan ma...
Settled nikah adik aku,kami sefamily makan2 kat rumah pengantin perempuan yang nearby.
Da dekat maghrib semua bergerak balik.
Aku pun apalagi gegas balikla untuk preparekan birthday celebration untuk en.lola 
(which he has NO IDEA at all!) 
By 6pm tu dia da texted aku bagitau,he is on the way back to KL adee.
Most probably by 11pm jejakla KL. 
Memang dah tau awal,time adik aku nikah dia tak dapat join.
So aku jejak umah by 8ish almost 9pm macamtu terus selingsing lengan berkemas rumah and most importantly nak masak FRIED MACARONI yang penah dimintak en.lola before.
The other day,he did mentioned that his colleague's wife ada tapaukan macaroni goreng untuk kawannya tu.
N dia teringin nak rasa aku masak.

En.lola siap tanya..
"Dia bole ke masak macaroni goreng?"
I was like HELLLO.... *sambil cekak pinggang*
And summore bila aku mms kat dia gambo ciskek yang aku baru masak ni...


siap dibalasnya 
 "Ya,allah...bini aku kah yang 'MASAK' ni???"
Bole?
-____________-  
So tell me,kalo ko jadi aku,bengang tak???
Antara sebab nape aku sengaja 'melupakan' besday en.lola.
Ahahahaha.Dulik.
Saper suruh meragui...kan? 

Okeh back to birthday boy punya cerita.
Aku bukan takleh masak derr.
Malas nak show off jek.*muntooh*
Yerla.Kata laki tekak 'orang kampung' 
Takleh kalo tadak nasik.
Takleh makan TAK pedas.
Tekak PURE nogorila katakan  
So,manala aku nak expect ko suka nak makan macaroni kan?
Kalo aku ajak gi westernnyer restaurant dandan tu kene rejek unless kalo nak makan steak.
So sah2la aku takkan masak 'that kind of dish'..dah tau ko tak makan.
But janganla expect aku TAK PANDAI MASAK.
Tu memang bleh bikin aku marah.
Nothing is impossible per..
Aku ni SPESIES manusia yang bleh ja try,test, tengok.
Kasik chance,INSYAALAH bole ja nak buat apapun.

So motip melupakan besday en.lola was in a way 'to teach him'la...bole?
Dun underestimate this SUPER DOPER wife of his own...k.
Mwuahahahahahah.
Jahat...tak? 
Walopun ke'pancit'an satu petang berkejaran ke sana ke mari,tetap aku gagahkan diri memasak untuk suami tercinta di harijadinya.
Ecewah.
Even dengan tak cukop bahan,aku guna pakai ja bahan2 yang available kat dapur.
Kepala nak kene 'cergas' babe.
Takleh lembab2
Aku keluarkan Ramly punyer daging burger,Farmbest chicken cheese frankfurters,rebus macaroni(naseb aku simpan stok!) and panaskan kuali.
Campak2 segala n siap!


FRIED MACARONI ala aku!Simple giler.
Rupe dah ada.
Rasa pada aku oke ja.
Tataula sampai tekak cerewet en.lola nanti macamana.
Belasah.
Yang penting effort aku tu....kan?
Blueberry cheesecake tu memang aku dah siapkan sehari awal.
Masak satu batch dengan yang diorder kengkawan.
Kengkunun nak try garnish(hias) macam kat Secret Recipe so bubuhla whipped cream.
Tapi sumpahla gagal cos whipped cream tu cepat pulak mencairkan diri..-_-
But still eatable.
Sengaja buat 2 flava cos aku tau en.lola tak makan banyak.
Dari membazir baik aku buat 2 flava.
Yang blueberry tu memangla konpomla aku ngap sama en.lola.
Then yang choc top tu bule dikasik kat anak2 buah yang ada.
Genius tak?hehe


En.lola jejak rumah almost 11.30pm.
Just in time semuanya in place.
Aku sengaja kunci pintu depan,then dia ketuk.
Bukak2 pintu ja,aku terus tayang kek sambil nyanyi lagu birthday.
Tersengih2 en.lola.
Dah macam kerang busuk tersiput2 kat depan rumah.
Nampak gakla muka dia merah padam kaver malu.
Aku terlupa nak beli lilin *tepuk dahi* so tadakla sesi tiup lilin.
Tulisan birthday kat kek pun tarak *tepuk dahi kuat lagi sikit*
But still aku BERJAYA men'suprised'kan en.lola.
He smiled.Senyum bermakna tuh.hehe
Musti dia mati2 ingat takda yang ingat birthday dia kan?
Hehe..mana bole lupa lah.Kalo b tu yerla kot
Everything went as planned.
Aku ekcelitadak idea nak kasik apa.
Ternampak backpack tu..terus berkenan n beli.
Hope he like it as well.
Paling tak sangka.
Macaroni aku dimakannya berulang tambah.
Alhamdulillah,sukala tu.
Bukannya apa,tekak laki ai ni very hard to please one,you know.
So if he 'tambah',meaning masakan tu passed lor.
Bole repeat.
To birthday boy...
"Happy 30th Birthday my love.
Dia doakan yang baik2 aja untuk b and kita sekeluarga.
Dia harap kita bole kira calendar sama2 sampai takda calendar lagi dah nak kira!
Ever.Sampai Syurga!AMIN"

And last but not least b...just a note or to let u know that,
I can do LOTS and LOTS of thing and maybe you can never imagine.
I wont simply REVEAL it,that is  for you to figure out yourself what it is..k"
Jengjengjeng! 
Again, Happy 3 SERIES b.


1 comment:

Fida Ghazi said...

a ah tak sangka sangat! kejap sangat tak sempat nak snap gambo ke hape.. ingatkan pokgad tepi tu marah ke hape ke.

Ohh En. Lola sudah 30!! muda lagi tuh utk org lelaki. Haha.. jaga2 cik Salmah!!

Happy Bday untuk En. Lola lah ye.. lepas ni mesti berat naik bekilo-kilo sebab bini beliau masak sangat sedap!!

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!