> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, April 16, 2011

Terboooik!

Tak taula kenapa.Tapi latetly ni serasa2 mojo nak kasik 'dapur berasap' meluap2.Bukan tak penah langsung berasap yer.Tapi melampau2 lately neh.Ade jer yang terlintas kat kepala.Gatai na nak memasak macam2.Maybe sebab baru dapat 'gadget' baru kott.Hehe tak kesahla.Takpe kot,motivation tu.Yang penting niat n keinginan tu ada,so kenala terus buat!Cakap berabuk tapi action tarak...tak guna gak.Tadak point..tul dak?So janganla diperkecil2kan niat suci mak yang sokmo nak polish recipe baru...k.Hehe



Ter'inspired' dengan es blended kat pasar malam yang dekat dengan rumah akutu,sampai pi beli blender baru!"Demimu es blended ai sanggup!".Agagagagaga ^_^ Aku duk perasan yang kebanyakan orang yang duk juai es blended kat pasar2 malam selalu guna blender brand PHILIPS.Tu la...mak pun terpedaya pi beli sama!Tapi memangla.Tak salah,tak rugi!Very da menjadi oke!Tak macam blender Pensonic aku yang lama tu.Baru blender ais sikit jug dia dah retak.Ais kecik2 oke.Tapi dengan blender Philips ni,memang ar terbooik!Tak pecaya?Tengokla hasil yang aku try,test,buat ni.Hehe...Oke aku tepekla recipe yang tak berapa nak recipe ni kasik share ngan korang eh?


RECIPE : ES BLENDED SUNKIST ORANGE

BAHAN2 (untuk segelas punya saiz):
Sebiji sunkist orange (saiz besar) 
1 1/2 sudu makan gula halus
3/4 gelas air 
Ais ikut suka tapi kene ketuk2 kasik saiz dia kecik n senang nak diblend k!

CARA2:
Kupas kulit sunkist oren tu n potong kecik2 supaya senang nak blend.Then campak semua bahan2 lain ke dalam blender n blend sampai hancur.Kalo rasa macam blender tu 'stuck' cos banyak na ais..tambahlah air oke!Dah siap!

 Tadaaaaaaaa!


My homemade Sunkist Orange Ice Blended!

The best in da world!!!!No preservative added opcos!^_^ Served guna cawan kopibin yang dapat pree!Hehe,sedap giler.SERIUS!Da 3 malam,n sepagi breakfast berturut2 aku bantai minum ni.Sedaaaaaaaaaap seh!Lepas ni nak try buat guna buah setoberi pulak!Eh, lupa!Semalam dah beli baking powder,whipped cream,cekelat,tepung superfine..ishhhh manyak lagi LAH!Nak buat apa....??Hehe kenala TUNGGU!Bai korang..happy weekend!


2 comments:

Zyash said...

Buat sendiri lagi best....huhu.. homemade ais blanded
Birthday Giveaway by SAYS.my!!

cik puan apel said...

Betul!SETUJU sangat!^_-

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!