> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, April 14, 2011

Tensi Thursday!

Aku betul2 tak pahamla drebar2 kat Malaysia ni...SERIUS!Aku kasik contoh senang la.Cuba korang tengok jalanraya or highway kalo hari hujan.Tak kesahla ceruk belah mana pun kat Mesia ni.Paling ketara,paling senang nak tengok kalo kat area KL ni..asal hujan ja,konpem JEM.Tak kisahla rintik2 ker,renyai ker,kalo lebat lagila menggila!Lepas tu...kalo ada keta rosak ker,waima orang tukar tayar kereta pun jadi bahan,konpem,sah jadi JEM!Tensi oke.


Aku sungguh2la tak paham.Diaorang ni yang sebenarnya kununnya PRIHATIN kah? BERHATI-HATI kah atau .....JAKUNkah?????


Ni nak cerita,pagi tadi dekat Highway NKVE exit Damansara - Subang, kira2 kat KM 17la,adala sebijik treler panjang yang terbako.Melotup2 katanya,sampaikan bomba sama polis kena tutop lorong yang lepas exit tol Damansara sana.Aku ni,duk tengah syok layan lagu,tak perasan sms masuk.SMS kawan aku masuk.. "Nok,pojie kata ada lori terbakar kat NKVE!" Sudoooh!Jam time tu betul2 pukol 8 pagi.Nak tau tak aku kat mana time aku baca sms tu?Eloooooook ja,betul2 kat simpang masuk ke NKVE Damansara!Arrrrrrrrrrrrrrrrrgh SANGKUT!!Matiiiikla macamni.Tak bergerak oke.Aku dah tak bole nak lari ke mana2 memangla..Sangkut.Stranded!Silap aku tak perasan awal message tu,kalo tak bole amek kanan pi terus Sg.Buloh!Bengang giler.Siput jalan pun lagi laju kot??Korang bayangkanla...lori yang terbako tu dekat KM17,yang aku ni dah sangkut dari KM21...bole imagine tak?



Sori eh.Aku tak stop pun masa snap gambo ni.Aku idokla JAKUN na,sampai nak slow2 down semata nak BERIYA tengok!FYI,tangan ada 2..kan?Satu pegang stereng,satu lagi snapla gambo,bole ja....kan?Sambil jalan pun bole nampak,bole tengok..kot??So tell me,whyla must engkorang ni semua SLOWING DOWN n tengok kejadian dengan penoh JAKUN????????*sila imagine aku cakap dengan penoh marah,lagi bengang*


Hasilnya..aku kena MENGADAP jem yang macam HAREM selama 1 setengah jam semata2 untuk lepaskan 2.5 KM punya distance bole??? So korang rasa layak tak,patut tak kalo aku nak rasa or jadi TENSI pepagi ni??Petak oke kepala aku!Petak!Benak!Dekat 2jam duduk dalam kereta bergerak macam SIPUT!Arrrrrrrrrrrgh!!!!!

Nak EL la macamni!Bai!*tetibe*

1 comment:

Fida Ghazi said...

bertabahlah nok.. anggap aje ini dugaan idup di dunia yang fana ini.

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!