> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, April 11, 2011

Menikmati 'kambeng mandi' di tepi tasek!

Sebelom mengantar en.lola balik naik bas semalam,sempatla kami menjejak sekali lagi tempat ni.Dekat ja.Tempat yang kami suka lepak2 seselalu pun.Nun kat tasik titiwangsa.Sehala pun nak menghantar en.lola..so why not,kan?Tempat ni dah quite sometimes gak dibuka  kat sini.Since end of last year kot kalo tak silap.Tempat ni dulu depa jual souvenir untuk "EYE OF MALAYSIA".Benda alah tu pun dah cabut lama...dari dibiarkan kosong..terus depa bukak restaurant neh kat situ.Tambah meriah sekarang,especially malam minggu..


Sawarabina Cafe namanya.Depa serve middle east nyer cuisine.Makanan arabla senang cakap.


Tengok menu ja pun dah lapo!


Ada sisha..untuk yang layan ar.Aku sory.Memang takleh gi dengan bau shisha neh.Bole mendatang batuk kokol yang melampau kat tekak aku!


Nila 'kambeng mandi'nya!Idokla kambeng seekor duk mandi yer..just namanya jak cenggitu.Nama yang depa buh kat menu was "LAMB MANDI".Still adala perkataan 'mandi'nya disitu..kan?Choice en.lola.Biasala.Dia mana bole tadak nasik.Lagi2 nak jalan jauh.Harussss!Tengok macam biasa2...ja kan?Tapi serious tak tipoo,sedap giler!Sekali pandang dah macam nasi ayam.Tapi no.Bukan nasik ayam.Tapi memangla nasik dia panjang2 giler.Guna beras basmathi..kot?Presentation dia dengan sambal sama sup tu ja yang nampak macam sama dengan nasik ayam.Nak tau,sambal depa neh..PODAS oke.Mengangga2 aku dibuatnya.Sup yang depa served ni pun sodap!Tapi harga memangla sedikit pricey.RM18.00 sepinggan.Tapi portion dia bosar oke.Kalo ko betol2 kebulur memang bestla makan yang ni.But still,lincin oke en.lola sapuu!Ade gakla disuapnya aku sekali dua.Tapi yang lain memang konpom dilantak oleh en.lola SOLELY!Dah 'selamat' semua di'kenduri'kannya,haaa komplen panas!Padanla muka,kata kambeng..hehe


Yang ni pulak choice aku."SWARMA LAMB" Aku memang sedikit kureng ngan kambeng2 neh.Bolehla makan.Tapi idokla favor.So-so ja.


Sori.gambo blur.Macam yang kat ateh neh..kan da ghuper kebab,tak nampak kambengnya,so..okeyla untuk tekak aku.Sedap.Especially bila mixed dengan mayo sama sos cili tuh.Best!


Ha yang neh..tulih dalam menu nama FATTOSH tapi bila keluar dalam bil namanya dah lain.Adeke 'CHICK PEAS' jadiknya?Musykil kejap.Tapi tak kesahla sedap pasal korang letakla nama apeapapun..mak layan jak!This one consider lite snackla.Kotla sesapa tamo makan berat..kan?Depa served benda alah yang rupa dah macam peanut butter paste ni with roti semacam nan or roti arab.Sooodap i tell u!Tapi kalo nak compare,sedap lagi yang aku makan kat Tarbush(kalo tak salahla....tula makan tak ingat dunia dah,nama kedai pun lupa!)Danial pun pakat sapu rotinya.

Overall,memang sangat recommended.Ambience best woo,mengadap tasek!Rileks,santai2 gitu...


Gamba tadak tajuk bole?Memasing bosan menunggu order sampai...so apalagi camwhoring session anak-beranaklah!


Laki bini pun nak gak ber'fotogedik' sekali sekala...Tak suka pejam mata oke! *TETIBE*

3 comments:

Aishah Rahman said...

The food looks yummy!

PUANSTOBERI said...

oh situ ke?? tk penah lak terai.. nati buleh terai lah :D

Ayu said...

macam bestt!! ;D

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!