> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, March 25, 2011

Teranggkat

Being in a long distance marriage and weekend wife for almost 2 years dah sekarang neh memangla menyumbang pada ketidakrajinan aku untuk memasak.Pada kata directnya,memangla aku TAK masak langsung on weekdays.

Entah.Rasa macam tak praktikal ja.N saaaaangat membazir.Just imagine,nak makannya sorang.Si Danial tu dah diajar,dinner takleh lebih dari pukul 8 malam.So by the time aku dah reach rumah,rileks2 n verify bag sekolah Danial segala,memangla da lepas lama pukul 8 tu..Tambah plak aku ni pulak spesies yang liat nak makan nasik kalo memalam.BERAT oke tak bagus untuk peng'gurus'an badan!Nak suruh masak lagi ker kalo dah macam ni?Tak payahla membazir gas,tenaga and masa ja..So the BEST option of course TAPAUla.Kadang2tu dah terasa macam orang bujang.Tapau dinner sorang2.Sedih pun ya jugak..yang pasti en.lola pun macam akula... T_T sadis oo kalo pikir lama2..


Oke,tolak tepi kisah2 emo pagi2 jemaat neh.Tak best.Tak sesuai oke.Meh mak nak story in the afternoon glory *LEMPANG* Al-ceritanya...Malam tadi,entah apa mimpi aku ntah.Duk rushing membeli barang dapur sama menambah sepasang lagi baju sekolah agama si Danial kat jasko tiba2 teringiiiin banget  nak makan nasi goreng ala2 nasi goreng kampung yang en.lola order masa makan kat Jonis haritu. Terbayang2 oke.Apalagi.....zass la ke jonis cepat2!


Nama dia bukan nasi goreng kampung ek sori sikit.HOT AND SPICE FRIED RICE yang sebetulnya.Bukak2 tepaware (read : tupperware) dia...perrrgh semerbak harum dowhh.Terus jadik lapo ngko!Presentation dia pun not bad.Ada timun yang dibelah sangat bosar n tebal,daun apekenamenyerntah,telur dadar yang dimayang..ditabur2 kat ateh nasik.N paling best ade pulak sepotong kecik limau nipis.Dah macam mee  goreng pulak garnishing dia.Ape2pun dah lapa punya pasal...elok Danial masok tido aku pun...ngapppla!


Siap datang dengan sambal belacan oke.Kecik ja bekas dia.Jadila..takkan nak suruh depa kasik semangkuk kottt?Mula2 memangla skeptikal abes.Coz sambal dia nampak cair giler n summore kaler macam hidup segan mati tamio ja..Pucat2 gitu.Taaapi bila dah try cicah ngan mentimun tu sekali...PERRRRRRRRRGH teranggggkat wa cakap lu!*TETIBA tuka jadik rockers?APEKAH*Sedap,pedas,terasa semuaLAH!Sangat BEST sampai aku sms en.lola bagitau.Poyo tak?Sharing is caring ma....benda baik kena share oke!*APEKAH*


Untuk RM5.65 (sila bayo tunjuk jasko kad kalo nak dpat rega ni ya!) nasi goreng HOT n SPICY ni adaleh super super berbaloi2 pada aku.Sampai tersandar dibuatnya tau!Sedapppppppp sungguh!So next time mai jonis ketahuila wahai alam...*APEKAH* bukan setakat setimbot depa ja yang sedap..tryla,pila explore choice makanan depa yang lain.SUMPAH tak rugi,SEDAP konpem!*GULP* Ohhh dah lunchtime ker??Patotla TERLIUR! -_-

3 comments:

Fida Ghazi said...

alamak jasko kad expired sudah!!

benar sekali itu buk!! nasik goreng jonis enak sekali, dua kali, tiga kali, pat kali, lima kasih!

Ayu said...

Setuju!! Nasik goreng Johnys mmg sedap. BBQ beef rice dia pun sedap. Yang tambah sedap sbb ada sambal belacan tu kan.. : )

Abang Long said...

Ish3...tak pasal2 lapor bila baca n3 nih... adoi ai

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!