> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, March 11, 2011

Tamo kalah!

Al-kisah di satu malam yang tenang,Danial (bukan nama sebenar ;D) mintak ibunyer menyemak jawapan homework (ARAHAN : ISI TEMPAT KOSONG) yang telah dibuatnya *FYI entri yang berbaur pendidikan ayat kena skema sikit oke!* :

Danial : Saya dan keluarga pulang ke k-a-m-p-O-n-g
Ibu : Danial,salah eja tu.KAMPUNG bukan K-A-M-P-o-N-G
Danial : Betulla ibu! *jawab dengan muke yang bersungguh2*
Ibu : Tak betulla.Manaada orang eja KAMPUNG, K-A-M-P-o-N-G.Orang eja yang tu,guna U danial,bukan o.
Danial : Tapi TOTUK yang ajar eja macam tu la!*nada tak puas hati*
Ibu : !$^zW^&<@$*&$(*_*) FHITAM lapan blas kali!



Seeing Danial growing up these years..onething yang aku perasan,yang da nampak ketara...he is turning more into my own goodself!Yupe!Copycat AKU.Turning like me.Macam version lelaki of my self bole?

Antara perangai si Danial yang paling senang nak detect,yang super doper exactly macam aku adelah

1.Peramah-tamah yang amat. Kami PERAMAH bukan GATAL or GEDIK oke!Si Danial neh punya ramah nak kata..waima ngan acik van pun di ajak bersembangnya!Layankan...

2.Spesies ya...ampun "mesra alam" abess! Nak tau mesra yang camno?Kum n meet himlorrr

3.Kuat debate.Spesies yang tamo menyerah kalah punya.Kalo dia dah kata A,then ko adahati nak bangkang...nak kata kat dia yang benda tu patotnya B....haaa tunggula.Memang mencarik 'nahas',konpom makan gado punyala(read:bertekak)! Tapi idokla sampai wrestling WWF weyy..Kami neh speses yang berhemah tahu!

4.Memilih bab makan.Ha...yang ni adagak salah akula kott.Aku kendirik pun memang LIAT giler nak makan sayo jadi takleh ar nak salah kalo anak pun se'kapal'..kan?Kalo bab buah..memamg aku tak tolak..tapi tula si danial ni buah pun liat gak...camno pulak tuh eh?

5.Matured than age.Diulangi M.A.T.U.R.E.D bukan tua okeh.Maybe disebabkan 'kesusahan hidup' yang kami berdua dah lalui memaksa kami "matang" lebih cepat dari usia.Physically kalo tengok si Danial ni in person,konpom korang akan suspek dia dah darjah 3 or 4 padehalll..... 


Dahtu....kater "Ibu borek..anak rintik"..redhokan saja.
Mwuahahahahah
Salam Jumaat  n Selamat Menyambot Wikend (selamat???) uolss!

2 comments:

RashAtie said...

sama ngan anak atie...peramah bukan main..tak kira la ngan sape....

RashAtie said...

anak atie pun jenis peramah..tak kira ngan sape...

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!