> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, March 07, 2011

Sambutan yang Keterlambatan (read : belated celebration)

Besday asalnya was on Khamis, 03.03.11 lepas.But since jatuh on hari bekerja,idokla dapat nak buat celebration bagai.Al-maklum hari2 bekerja n sekolah,ibu ngan anak sah2 kebizisan tahap gaban n tambah2 pulak, apaknya nandoo.So sebolat kata membawak birthday celebration si danial ni ke hari sabtu.Kami buat kat rembau,kampung laki den terus!Ni kali kedua kot,kalau tak silap si danial sambut birthday kat luar,kat tempat lain selain dari kat rumah mak aku.Dari baby sampaila da besor panjang memang sokmola kiterang buat birthday celebration dia kat umah totuk.Idokla every year ader party2 bagai.But potong kek,makan2 kami ade-beradek itu memang dah dalam calendar every year.Dan seperti biasa akula project managernya...*Gile kose tak?* 


Order kek pun last minute.Haih kesian danial tak dapat potong kek BEN 10 macam selalu.Sori ya danial.Ayahla..kejap nak order kat kampung,kejap ngan kat secret recipela..Poning paler acik!Nasibla dapat juga Choc Fudge faveret awak tu..kan?

 
Budak kacak yang control macho time memotong kek.Perot maintain oke.Naseb baik baju kemeja tu kaber line wak!"Terkawal" sikit perut tu.....kan?Hehehe


 Yang bukan birthday pun nak amek berkat potong kek sama........bole?


"Kita bako,kita bakor!"(read:bakar) ^_^


Antara yang menjadi 'habuan' tuk tetamu.Ada lakso SIL,ada ikan bako,koktel,macam2la.Yang passti semua sodap2!FYI,ayam yang dibakor disebelah kiri gambo itu adelah SUPER sedap bila dicicah bersama kuah asam air tangan SIL den!Perencah untuk me'marinate' ayam adelah diblender oleh aku.Harap maklom *MOTIP????*


Ahlil2 Persatuan Membesarkan PerOt Kg.Pilin yang duk bersidai selepas sedap men'cekik'..Cuba teka siapa "kepala persatuan" ini?^_6

 

Harus tunjuk muke happy oke.Dapat hadiah kott.Paling best besday kali ni Danial dapat lagi banyak DUIT dari hadiah.Dah macam raya pulak!


Cara kami berparty.Nak panggil "lepaking" pun oke ja.Stok bersila ramai2 bawah payung bosar makan2,minom2,ngumpat2....Best ooo...Tryla buat

Tetiba adelah pulak buah jering fresh dari ladang menyelit jadik penutop.Jangan taktau,nila "buah tangan" untuk jemputan yang datang hari tu.EKSOTIK tak?Mahal oke.Kalo tak caya pi try carik kat pasar malam...Try tanya kalo RM2 dapat baper bijik??

Sekian,lintas tak langsung dari Kg.Pilin Rembau untuk appledia dot blogspot!

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!