> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, March 21, 2011

Sepetang yang MAHAL (Priceless)!

Sabtu lepas ayahnya balik KL.Jadi banyakla acara,aktivitinya.Mau tak,2 minggu sekali kott baru jumpa!Seperti seselalu,hari sabtu kiterang akan keluar merayap.Depends la..kengkadang pagi2 lagi dah keluar.Tapi kebiasaannya lepas lunchla.Kasik perot kenyang2 dulu.Sabtu lepas,ujan turun renyai2 hampir satu hari.Da agak petang2 sikit,dekat2 pukul empat macamtu baru kami jejak keluar.Hujan renyai pun redah ja.Merayap ke mana?Layankan saja.... 


Destinasi pertama.Menjejak kaki ke kedai ikan kat Sentul.Ayahnya mau stock-up umpan,mata kail ngan pemberat ke hapentah namanya.Si danial memangla kepantangan kalo ayahnya ajak jejak kedai ni.


Sweeeeet...sangat gamba neh,kan? ^_^ At least pada akula.


On the way menuju ke tempat kejadian aku nampak satu group,macam one familyla buat birthday party kot kat bawah pokok kat taman neh.Siap ada belon2 bagai.Syiiok gak..kan?Lain dari lain.Tukarla sket dari environment kebiasaan...


Tasik dekat area Taman Layang-Layang,Kepong.Cantikkan?Selalu selalu2 mai sini melayan Danial dengan layang2nya.Kali ni layankan minat mintak  ayahnya pulak nak memancing.Ibu...?Apalagi mengambik gamboooo jala kerjanya!KalauLAH ada.....DSLR *ooowh berangan!*


Besar giler...tenang banget.Bajet2 macam pi kat pulau2 pun ado!


Memancingnya idok..berposing ja lebih.Sesekali laki bini nak berfotogedik.Aperlasalahnyakan?


Scenery kat situ adalah SUPER cantek oke.So adalah sangat rugi kalo tak berfotogedik kat sini.Kebetulan hari yang kami datang tu,adelah 2,3 kapel yang siap ngan baju kawin duk posing stok baring2 kat keliling area taman tasik tu.Melayu ngan chinese.Baru abeh majlis  kott,tu terus shoot gambo outdoorla tu.Haih rugi aku tak buat outdoor dulu.....*TETIBE*


Ha...ni baru betul.Mulakan acara memancing secara HARAM.Eh tak..tak haramla kat sini.Tu kat titiwangsa jek.....kan?*konpius secara tiba2* Si ayahnya baru campak 2kali kott.Terus 'potong' ajak balik."Derang letak jaring...ar.Sangkut.Tak best.Jom pi tempat lainla" Sian kat ayah.Pi tempat 'haram' tak berhasil...ni dah jumpa tempat 'halal' pun...masih hasrat tak kesampaian!Aku ajak tukar 'port',takmau katanya.Ajak pi tempat lain terus! "Takpela,ayah next round kita pi tempat yang lagi proper...eh?Boleh ayah memancing puas2..."


Sudahnya,dedua jejaka kesayangan ibu neh pi melayan aiskrim.Tu pun yang paling syiiiok kalau pergi taman2 macam ni...dok?


Next stop,kami me'roger' kan diri ke Alpha Angle a.k.a Jusco Wangsa Maju.Untuk apalagi...main gameLAH!


Arcade game kat sini not badla.Tak mahal.Seringgit satu game kebanyakannya.And serius...boleh main sampai puas hati!Yang pasti banyakla yang jadik favourite Danial..itu yang penting.Hehe.Ibu ngan ayah tumpang sekaki gak sekali-sekala..Paling asyiiiik bila main basketball..Best tuh..Pakat berebut bola!


Tengokla tu..punyalaaa bersungguh!

 
Paling bosan..bila si budak kecik yang sorang ni dikasik main game robot.Aduuuh.Memangla tak habis2!Melanguk kejap kiterang dibuatnya.Dekat sepuluh round ada. 'Selamat' budak sebelah di'kerja'kan si danial!'Rugi' 3 token straight in a row...boleh?Si apaknya tak puas hati nak try luck gak fight ngan si "tech wizz" sorang neh.Hasilnya....HAMPA oke HAMPA!"Sudah2la tu ayah..lupakanla hasrat nak kalahkan danial dalam game robot neh.Game lain oke ...kott?"

3 comments:

kak ina kl (2) said...

waow 2 mingguuuu...lamanya...
akak dah gi gak ke taman kepong ni..besar sungguh..konon nak joging kat situ..tapi kalau cuti ramai sungguh manusialah

apples,dia.. said...

Tula kak ina,nak buat camno?
Redho ja.Demi tugas..
Ha'ah kalau langit cerah petang2 pukul 5 sah jem teruk cos raaaamai orang.Tapi kat sana best,luas,cantek!

Taufan Bin Ribut said...

best gak cam ni kak ade free time bawak famly g jejalan...nak2 g mancing..game?ops!saye tak minat game..hhehhehe

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!