> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, February 24, 2011

Nak cantik?

Since da belajar make-up secara PROFESSIONAL neh,
banyak giler benda baru and teknik menyolek yang aku belajar.
Terasa KEJAKUNAN yang amat!
Yer JAKUN aderla kata kunci untuk hari ni ya adek2.


Harini aku nak share ngan kengkawan n engkorang semua pasal satu mender yang aku baru kenal masa duk belajar2 make-up ni.Mempersembahkan...NATURACTOR Cover Face!Menatang aper??Ni adelah salah satu BENDA WAJIB untuk aku sekarang kalo nak meneyeh.Dah digunakan meluas oleh make-up artist kat luar sana.Made in Japan.Yer macam HONDA tuh.Muahahahaha.


Tips :
130 - very fair ( pinky tone ) like Sofea Jane

140 - fair ( yellow tone ) like Rossa

141 - beige / natural -like Bunga Citra Lestari

151 - tanned ( brown ) like Fasha Sandha

152 - Haaa,yang ni aku pakai.Lam gambo nampak cam gelapkan?
Tapi seyes oke ja,tak gelap pun,Cantik adala!

153 - guna untuk shading

161 - works best as dark circle eye concealer ; yellow tone

181 - works as concealer  ; white

171 - works as concealer to cover blemishes ; green



Nampak bekas macam kecik..kan?Tapi serius TAHAN LAMA cos ko akan calit sikit jak pun guna sponge everytime pakai.Can last almost 6 months.Tapi kene tengok gakla cara korang pakai macamana.Interested mau cantek dengan bantuan naturactor ini?*ecece ayat!* email ai kat sini : yellapples@gmail.com .Harga satu bekas hanya RM35 + RM6 postage charges.Murah oke.Kalo nak comparekan dengan Loreal or Maybelline punya foundation lagi mahal,double the price tau!*FYI,aku pengguna tegar Loreal punya liquid foundation untillla a month ago..huhu* So nak try,test,tengok hasilnya?Hehe,jangan muntah sudahh.


FYI.Gambo fresh,NO editing wan.
Amacam??
Muntah dah?Ke dah TERminat nak order?
Haa..nak suruh make-up?
Bole saja.Rega boleh runding.Email ai tau!
Bai ^_^

6 comments:

•♥• RR •♥• said...

wahhh.. chaiyuk2 linda.. huhu

Nem0 o0h Nem0 said...

kak klo kaler green tu leh pakai utk conceler ke??

apples,dia.. said...

Thanks rita!^-^

Nemo..kan cekgu ada gtau,kaler ijo untuk kaber pimples or blemishes?
Lupa eh...

Ayu said...

Wah cantekk!! ; ) Boleh recommend make up artist nih. Keep up the good work dear!

apples,dia.. said...

Ayu..mekasih^_^ Baru berjinak2.

Nem0 o0h Nem0 said...

bukan lupa tp tk ingat..hehehe selalukn sy tgk kaler hijo yg stick tu.tu yg tnya..hee

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!