> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, February 08, 2011

My RedGlow Moments - Week1,Day2 : "SMOKEY" bebeh!

Its 'SMOKEY' baby!Hari kedua kelas.Masok2 ja cekgu memang dah bagitau esemen kami that morning adelah menenyeh make-up SMOKEY EYES.Dan mangsa yang sedia,rere (read:rela) diperlakukan apasaja dengan penuh redho n tawadduk,tidak lain tidak bukan...akuLAH.Adik2,SILE kasik cantek sama ini kakak,oke!



Muka aku yang sebelum ditenyeh.SEMEMEH giler!Habes semua "kawah bulan,bintang" mak  kelihatan jelas nyata nyaaaaaah!ABAIKAN....pehlis!


Proses mem'bikin' mata yang 'smokey' sedang berlangsung.Aku pun da lupa tangan sapa ni..Ika ngan sue gilir2 take turn untuk menyenyeh muka aku.Siap amek sorang sebelah mata!^_^ Kerjasama bebeh!Pesan cekgu,jangan lupa tepek loose powder kat bawah mata masa buat ni.Reason : supaya eyeshadow tak jatuh kat bahagian bawah tu n smudgekan the whole face.So jangan lupa ya pesan cekgu tu,adik2!^_^




Gambo dicurik dari fb si nemo.Nampak tak efek smokey tu?Sukak gilak2!^_^


Hasil tenyehan SMOKEY EYES by adek2 aku dalam GROUP B.Ahad tu aku bawak gambo Kim Kardishan (muahahahaah tamo kalah oke!).Kim punyer style smokey eyes kaler ala2 navy blue gitu.Super HOT.So aku suruhla bebudak grup aku tu tenyeh ikut kaler cenggitu.Hasilnya tidak mengecewakan.Just tersilap pilih colour code untuk foundation aku.Ade sikit puteh ar.Yang lain especially tang mata tu,memang THUMBS-UPla dari aku!^_^ First time praktikal kott after 2hari belajar menenyeh.Even cekgu pun puji keseluruhan batch kami da pandai blend n warnakan colour.Huhu,yeeeeeeehu!First time buat terus dapat compliment dari Cekgu.Terbaeeekla korang! ^_^


Nila si pen'tukang tenyeh' muke aku for that day.Si suraya sama ika.Kata2 hikmat untuk adik2  : "Dik,hakak engko neh..SAWO MATANG,bukan Senow White yer sayang..Tapi hakak sukak mata akak korang 'smokey'kan.Dinner hakak nanti korang make-upkan akak ekek.FOC tau!miahahaha."


Group foto adelah wajib!Aku akan together2 ngan derang ni for the whole month.Group B yang sempoi abes!^_^


Model getiks bila disuruh pose,bila diajak bergambo.Yang sebelah aku ni dah totally transformed jadi macam cover model Dara.Com dah gayanya...kan?Menjadik ko,make over group derang.Kelas!Nak belajar tenyeh cantek2 macam kami??Godekla kat sini!


6 comments:

Fida Ghazi said...

e eh.. kulit dia..bersihhh!!

eh..dulu aku try buat smokey eyes ni kan.. terus transform jadi beruang panda.. cane??

edlidza said...

ko ader ader jek fida ... ahhahahahahha sala make over kowt ...

O'gosh said...

bestnya pandai mekap camni...dulu dah g klas pun x pandai2 lagi...huhu

apples,dia.. said...

Fida : Kau RABUN ke hape...nyahh ooi!(read:malukkk+blushing)

Mek 'mak' ajo ko,konpem TAK panda!^_^

Nina Nurziana said...

huiyo..cung la ;)

apples,dia.. said...

Nina : Cungg tu kerepot..kan?Huwaaaaaaaaa T_T

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!