> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, February 07, 2011

My RedGlow Moments - Sesi ber'kenalan' dengan 'Supra n da Geng'!

Sebelom aku bebel panjang2 nak kredit THANKS bebanyak2 kat kak red &
RedGlow cos kasik chance kat aku join kelas me'nenyeh' muka ni dengan FREE!
Suka,ooh suka dan sangat suka punca kosa lapan ploh!^_^
Yer read my lips P.E.R.C.U.M.A.
TAK payah bayar oke.
Tak pecaya pi belek sini



FYI,kelas adelah selama 1 bolan.
Every sabtu ngan ahad
First day aku adelah ter'babas'.
Beriya duk ingat kelas start pukul 10.
Padehallllll.
Baru ku tahu yang Sabtu first kena masok kui 9,registration dolu!
Haih
Kenyataannya...by 9.30am aku memang dah sampai kat depan Ayam Penyet bawah RedGlow (kat tingkat 2).
Tapi duk bajet ingat sampai awal,aku pi bantai lepak2 dalam keta sambil layan lagu bole?
By 9.50 camtu baru aku naik.
Sampai2 bukak pintu aku tengok cekgu da macam setat ngajo lamer..
Adehh..tula gatai!
Dengan selamba badaknya aku duduk n buat macam 'rumah aku' kendirik....
Ahahahahahahahah
Paling tak bleh blah,masok2 kelas ja taklama lepas sesi 'ice breaking' ada yang terus tegur aku..."Muka u ni macam FAFAU la..." *FHITAM tiga blas kali berturut2 without FAIL*

Patut ke tak patut Patut ke tak patut Patut ke tak patut.TIIIIIIIIIIIIdak!!!!!
*oke sile lempang laju2 bagi mengembalikan kewarasan tuan tanah,time kasih!*





Pagitu tak ramai lagi student yang datang.
Sesat kott.
Dalam soploh oang ja yang turn-up first day.
Tapi TETAP meriah.
Nak2 dengan adanya haku..muahahahahahah
Paling best,kebetulan ramai pulak blogger yang joined kelas ni.
Antaranya macam
si tulip malam (cantek bunge kat paler ngko dik! ^_^),nemo yang sempoi, suraya yang gaban (jangan marah mak hoke),
and on 2nd day,ada plak si mak andam rita yang kiut.
Seronok.
Memangla RIUH jadiknya.
Jangan pulak taktau,even cekgu yang mengajar kami haritu pun deduanya blogger jugak okeh!Mereka adelah cekgu najwa n cekgu arlina.
Very da hardworking businesslady,BFF,M.A.U n oso blogger.
Hidup blogger!^_^ 

*TETIBE*
Untuk petama kalinya selepas dekat 3ploh tawon idop,aku belaja n kenai banyak giler bender baru dalam kelas RedGlow ni.
Da nak masok 3series niLAH baru aku bekesempatan nak ber'kenalan' ngan si SUPRA, si NATURACTOR,si DERMA COLOUR.
Haissssh sangat rugi okeh.
"Menatang APEKAH???"
Tu gak ayat yang kuar (kat dalam ati jerla pun!) masa first time aku dikenaikan ngan mender2 alah neh.
Adalah sedikit jakun tapi tadekla melampau.
Yang 'manja2' jak
Hakhakhak *LEMPANG*

Ni nak gebang sikit*ececececeh macamLAH teroor dah!*
Supra,Naturactor n Derma Colour ni adelah antara nama few foundation yang digunakan oleh make-up2 artist untuk sesi memake-upkan orang.
Harusla untuk memake-upkan orang,takkan guna untuk memasak pulakkan?
Huahahahahaha.
Serius aku tak penah tau nama2 yang cenggini!
*ooowh terasa otodoks abess*
Yang aku tau,yang selalu ditenyeh kat muka sejak betahun adelah LOREAL sokmo!
Paling buat aku rasa RUGI abes was dat ada poundesen2 yang dinyatakan(wah BAKU tetibe!) tadi ade yang MURAH giler dari yang aku selalu pakai.
Not even half of Loreal punya price bole???
RUGI2 *geleng kepala sambil tepuk2 dahi*
Adelah sangat 'lems' mengetahui (wuwuwuwu BAKU lagik*LEMPANG*!) benda2 yang BEST lagi BESAR manfaatnya!
0_0



Oke kembali ke realiti,pehlis.
Selain poundesen,cekgu ina sama najwa jugak tak lokek nak kenalkan kat kiterang semua dengan brush2 yang mana setiap make-up artist (M.A.U.) WAJIB kena ada,tau and selalu gunakan.
Kalo nak kire memang juling mata kejap!
Baaaaaaaaaaaanyak weii
N adelah sangat MAHAL sebatang!
Nak tau kenapa mahal??
Cos ade antara BRUSH2nya dibuat dari bulu kuda padi(pony),
bulu tupai..macam2la bulu binatang yang lain!
Telopong jap aku dengo!
*jangan nak tipooo,korang pun kankankankan????*
Siap kasik sepasang brush,yekni socket brush n blend brush untuk setiap student so that kiterang pektis sendirik kat umah.
FREE lagik.
Tapi kenela pulangkan.
Dah kata,PINJAM..kan?
Takkan tak heti2 lagi kott
Tapi AWAS kalo ngko ilangkan ya
BAYOR la balik!
Tapi baekkan cekgu2 kiterang?
*ayat jek*
"Saaaaaaaaaaayang cekgu kuat2!"
Muuuacks!^_^


Si Tukang Tenyeh : Cekgu Arlina & Najwa
Mangsa Tenyehan : Zana (admin(kott) kat RedGlow)
Tema Tenyehan : Smokey Eyes


Settled teori baca sendirik on step by step basic make-up separuh pagi sesi pagi,cikgu ina kasik demo kat kami on HOW TO DO SMOKEY EYES MAKE-UP.
Syiok2
Aku sukak gilak2 SMOKEY EYES bebeh!
Wuwuwuwuwuwuwuwu
Saaaaaaaaaaaaaangat HOT!
Very the IN oke 



Nila hasil tenyehan da BOMB dari cekgu ina!
Terbaeeek oke.
SEKEJAP giler dia tenyeh minah ni.
Naaaampak cam senang padehallllll?
Yerla cekgu ina da M.A.U expert kott haruuuuuusLAHkan..zaszaszas SIAP.
Si zana neh dah jadi macam RCW pulak aku tengok lepas make-over ^_^
Homework kami malam tu : Carik sample make-up SMOKEY yang kiterang suka and make-up the next day.(which was Ahadla)
Gulp!
Cekgu suruh kami bagi2(read:divide) into grup.
And guess what aku dengan secara terpaksarela(LAH sangat) bakal (ke dahh) jadi MANGSA TENYEHAN petama bagi grup aku.
Huuuuuuuuuuuuuuuwa
Tak aci!
Mak nak tenyeh gakkkkkk
Majuk ar bai!



nota kaki : Kalo korang2 berminat nak join kelas MAKE-UP untuk tambah skill,memajukan diri or untuk buat ur own business lehla email kat aku : yellapples@gmail.com details korang or pi terjah direct kat RedGlow nyer blog for new intake.
Serius ni,semua adalah DITAJA,P.E.R.C.U.M.A!
But STILL adalah T&Cnya ya.Tempat adalah TERHAD oke.
Februarynyer class da FULL so latest kene masok MACnyer intakela.
So cepat,RUGI kalo telepas!

5 comments:

cik tim said...

penat ct baca 1 nafasssss. hehehe, tbe2 nmpk bunge sketol kt kpala org tu, hahaha :) **malooo tetibe**

apples,dia.. said...

Laaaaaaaar
Awat senapas jak?
Amek dulu 2,3 napas then ulang baca entri hakak ni balik taw!
Ihiks ^_^

Cik tim itu adelah 'promosi yang telah di diskauntedkan'.
Jangan riso,payment next konter ek..miahahahahah

•♥• RR •♥• said...

ekeke.. details giler linda punya citer.. maknanya mmg fhm aper benda yg dipejari.. vr good okeh!

tp kn.. korg mmg happening ;)

apples,dia.. said...

RR : Terpedaya juak ngko..
GEBANG kena lebey nyaah!
^_^
Miahahaha.
Yang sebenernya,teori memang bersepah dah..hikhik nak kasik jadik praktikal nanti,konpem GEGEL!;D
Rita,bukan korang.
KITAORANG...la!
Muahahahahahahah,kasik pening sama cekgu JOM!

sR said...

mak juga yg kena..hahaha..panjang cite ko ye kak...=P

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!