> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, February 14, 2011

My RedGlow Moments - The Making of 'SOCKET EYES'

S.E.R.O.N.O.K!
EXCITED!
SUKA!
TAK SABAR!
NEBES pun ya..
Senang cakap semua rasaLAH ada!
Nak tau kenapa??
Sebab niLAH


Sorila wey.
Patotnya entri ni dah kelua semalam.
Ke'PANCIT'an yang melampau paupau melanda.
Banyak sangat agenda yang tak berkesudahan.
Harini pun banyak naaa dugaan!Haih
Cayok!Gambate!



My First ever 'SOCKET EYES' 

Harini aku REWIND al-kisah class RedGlow yang aku attend last sabtu eh.
Pepagi sabtu tu kami kene menenyeh tema 'SOCKET EYES'.
Aku suggest kaler GOLD,BRONZE & BLACK as the base pada group aku and alhamdulillah they all agreed.^_^
Nak buat ala2 BEYONCE gitu!


Yang sebenarnya TERInspired dari solekan tutorial cikgu najwa ni..hehe.So apalagi acara menenyeh dimulakan dengan BERIYA giler!Eksited oke.Almost 80% from the make-up process aku dapat buat ^_^ Sukak gilak2!Bukan senang oke,nak dapat hands-on and applied teori2 yang cikgu dah ajar.Pendek kata teori memangla bole berbuku,tapi MAMPU ke ngko...
Praktikkan?Realisasikan?


  
Jadi harus aku rebut peluang depan mata!Tapi idokla tamak haloba sampai tak kasi can kat yang lain...Mak ingat gak kengkawan oke ;) Ni si anis.Anis take ober part shading ngan eye lashes,eye brows and few other yang aku dah ilang ingatan.Eksited lebih,semua lupa ngko!She is one of group member aku yang baru.Tenga further MBA oke..ngko hadoo??Jangan pandang kami M.A.U ni tadak mata tau!Ramai yang dalam batch aku ni pintar2 blaka k!Termasukla tuan tanah!Muaahahahaha nak jugak...


Kali ni aku sangat seronoks cos dapat apply foundation (task paling penting oke.PENTING sangat ;D) and most importantly i managed to DID the eyes!!!Suka2.Eksited giler dapat pegang brush sampai lupa banyak giler steps!Nasibla cekgu maafkan.Cekgu rated make-up kami 7/10.Oke la pada aku yang FIRST time eber menenyeh.Yeayyyy *tepuk tuk diri sendirik*

Amacam?
Ada gaya Make-Up Artist (M.A.U) pro tak???Hehe
Buat PETAMA kalinya selepas dekat 3ploh tahun hidup,aku berjaya gak 
meMAKE-UPkan orang!

Weeeee..Seronok abes!
KETERUJAAN yang melampau powpowLAH,wa cakap LU!
Dahla dapat model comeyyy


Hasiiiiiiiiiilnya


                                                                          
Sebelom          


  Selepas


Hasil snap guna kamere DSLR si nemo.
Time nehla semua kesalahan/teknik yang tak betul bole kami2 yang menenyeh n cekgu2 ni nampak.Nak tau ke ape dia?

1.Aku TElupa letak PRIMER
2.Aku TElupa letak loose powder,hasilnya foundation textures jadik kurang sekata
2.Aku lupa nak blend foundation tang neck area (SANGAT wajib untuk model/client tak bertudung,ingat cik dia oooi!)
3.Highlight kat atas kelopak & pangkal mata yang tak dismoothenkan.Ayat senang : TElupa nak blend abis.Komplikasinya,bila buat photoshoot mata nampak too strong or 'terapung' 

SO lepas ni sila ingat steps by steps yer cikpuan appledia!
Baeeeeeekla... T_T


But yet aku happy GILER sebab dapat gak chance menenyeh.
And now,i knew the DO & DONT'S adee..
Hehe more kaming bebeh!
Ohh lupa,kek atas tu adelah geng baru gue.
Tenks nemo cos kasik curik ini gambo ^_^

Till next,da...........
                                                            

1 comment:

Freaky said...

oh mekap ape ni ? huhu sowy laki x paham sangat bab mekap gurl ni

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!