> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, February 22, 2011

"John,Jonny,Jonathan...tararam..pam..pam..pam..pam!"

Aku selalu dengar mak2 n orang tua2 kata..
"Rezki jangan ditolak,musuh jangan dicari"
Tapi kalo ikutsukaatikepalaaku aku tuko ja..
"Rezki memangLA tak tolak,tapi kalo musuh kasik tolak gaung ja.."
Bole tak? ?
Haha.Ikutla..kan.Masing2 dah besar,bijak pandai,bole berpikir baik buruk.
Kalau aku,motto idup aku,senang ja..


"What you give,you get back"
"Jangan buat orang,kalo takmo orang buat kita."


Simplekan?
Nowadays..kan yang aku selalu perati.
Yang selalu jadi..Allah tu maha adil
Kalau kita buat yang tak elok,buat jahat
Tak kisahla kat sesapa pun
Selalu..
DIA kasik "instant" ja terus.
Wallahualam..


Jadik senang cerita selalula BERBUAT BAIK n BERSANGKA BAIK yer kengkawan!Oke.Berbalik ke citer asal.Melalut memangla terorkan aku ni?Layankan ^_^ Al-kisahnya.Laki den neh jarang oke nak offer bende2 yang menjadi ke'peberetan' bininyaSo semalam kecutian n jalan2 mencarik barang sang suami dengan tiba2 meng'offer'..

"Makan sushi nak?"


Aku antara dengar ngan tak,ada rasa nak phitam kejap!Biar betik.Laki aku demam ke aku yang demam ni?Ahahaha.Memangla kesukaan aku sushi tu,tapi teman idokla kijam.Pentingkan diri cakap ya cos laki ai n si budak kacak takdeknyer nak melayan makan raw2 ruper cenggitu.Dengan rendah diri lagi tawaduk..aku pun me'reply'la 


"Isssh,takpelah.B bukannya makan..kan?"
Cehh takbleh blah ayat kaberline..
"Jom makan Johnny's jom!"
Terus mak jawab sepantas thunder "JOM!" hehe dasar...



Johnny's Restaurant Alpha Angle,Wangsa Maju



Spacious.Memang selesala kalo datang in a big group.Ambience dia pun better compare ngan yang kat OU.Kat situ aku pi last time,golap bonar.Very the deem light.Buat tangkap ngantuk jak.


Aku ngan encek lola ja yang mem'belasah' so memadaila ngan SET B.Tapi en.lola degil nak gak tambah nasi goreng thai ke hapa ntah.Naseb sedap.Kalo tak junjungla..bak kata mak aku! 

Syiok ooo.Macam men masak2 ateh meja pulak!Campak2 ja semua,tunggu mendidih then NGAAAAP!Sodaaap banget bila cecah ngan kuah ala2 thai depatuh.Terbaeeek woh!

 


Si danial bukannya makan.Selamat men'gadap' eskem kon mekdi abess segala gambo dihameknya.Si ibu ngan ayah..apalagi posing jakla.Hehe


Jual mahal memula.Beriya suruh aku  abeihkan semua.Alih2 aku rasa..en.lola kott yang 'bantai' semua kan...en.lola kan?Hehe.Machih..lenkali OFFERla lagi eh!Ai lap u kuat2 tau!^__-

2 comments:

Fida Ghazi said...

uit..uit..uit.. ni ahkak bizibodi nak tanya.. tu entry atas2 tu tuju ke sape tu? hehehe..

wahhh..sakan kat jonis!!! aku pon suke! eh..tetiba..

wa wa wah..danial dah boleh jadi photographer yeh... kasik pluang mak apak makan sambil posing2 ye.. baguihhhh danial baguihhh!!!

apples,dia.. said...

Nok fida,biarla rahsia..bole?Akakakakaka

Wahh,taste kita samala nyahh!hiks..

Baguih kan?Nengokla...ibunya siapa..ahahahaha ^_-

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!