> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, January 27, 2011

Lepas 13 tahun hokeh!

Betulla orang cakap..."GREAT things happened,when you less expected IT".

Semuanya start with berbalas "pantun" (read:messages) kat FB with one of aku nyer schoolmates.Dia yang tolong menyampaikan jemputan.Kelasskan FB!Save bajet.Takyah bazir layang2 kad bagai.Just online bebeh! ^_^ Katanya one of our classmate nak kawin,so dia mintak tolong kawan yang sorangni menyampaikan jemputan."Jemput mulut" jala.At that point of time,aku tak decide pun lagi nak pi ke x...Penat kott.Weekend ni cam bizi sket,tambah2 danial ada sekolah ganti..and biasala aku.Kalau takdak "kaki" lain memang malas nak "jejak" kenduri2 kawin ni.Seyes LIAT.

+__________+ 




Si dak kacak aku tu,since dah besar panjang ni pandai..oke, "Takpala ibu..Danial nak duduk umah to'tuk jala"...jawabnya bila aku ajak teman,ikut pegi kenduri...Adehh.Tup2 malam sebelum hari kenduri tu,si elly ym ajak pi 'kenduri doa selamat' one of our ex-classmate.Satu sekolah jugak dengan bakal pengantin tadi.Lama betul tak dengar cerita.Last2 jumpa kat dalam FB.FB...gak lagi.Bestkan...FB ni? *tetibe* A-kisahnya,mamat ni nak bertolak kerja kat Lubnan for a year and half.I was like..ha cantek dah ada "kaki terjun" ^_^ (sukak2 buat ayat sendirik...layankan sajork!) So aku racunla,ajak gi kenduri kawin gepren yang tadi sekali.Sejalan dah pun,so memang rezkilakan!




So ahad lepas,elly with hubbynya fetch aku kat rumah.Car pooled.Senang.Around 1.40pm kiterang gerak ke majlis tu.Venuenya kat MPH,IIUM.Eh..bukan MPH kedai buku tu tau.Multipurpose Hall,IIUM (International Islamic University of Malaysia).Jakun jap masuk sini.Ke jalan ke dalam baru jumpa dewannya.Otw nak masuk ke area IIUM  tu,boleh plak si elly kasik soklan mengong :D.."Wei,nak kene pakai tudung ka neh???"  Eheh,ke aku yang tanya kat elly?Konpius!Amnesia jap!Tak kesahla,but rasa2 sesuai tak kalo nak kasik penampar pada si pengaju soklan cenggini secara tetibe???Miaahahaha...




Sampai2 memang penuh dewan tuh.Tengah 'peak hours' kott.Lunchtime ma..oang lapo!:p Masok2 tenga2 nak carik tempat duduk..dari jauh aku nampak satu group meja yang penoh ngan pompuan but tetiba ada satu mamat yang macam aku kenai kelibat dia.SAH tak salah lagi!Si kuchai(kesiankan nama kuchai?Sangatla tak RAWK.Sah2 lembik!Ahahahahah.)Musykil aku mamat neh.Patotnya kenduri doa selamat diala yang kami patut terjah lepas kenduri kawin tu.Tup2 dia ada sama kat majlis tu.Tsktsk.Gatal oke!And guess what?Meja yang penoh ngan pompuan tadi adelah semuanya CIKGU CIKGI sekolah menengah aku bole???Mati2 aku ingat awek si kuchai!Adeh...tokono den!Apalagi sesi "jejak kasih"la kejap!^_^ Sempat tu jadi 'bahan' cikgu cikgi tuh!Adehh lagi..Takpe ar cikgu,saya redhokan saja.Jom berposing sat!



Dalam pukul 2pm camtu,elok aku baru ja nak duduk makan,perantin masuk bersanding.Tinggal makan,capai kemera terus!Kata blogger tegar *muntohhh* Bahan berita hot kott.Kaler baby blue + tekois yuuu.Wuwuwu tekois macam theme wedding ai dulu2!*nak jugak!*Si perantin pompuan namanya Nur Azra Fatima & hasben Iftitah kott tak silap.Laki si azra ni sejibik cam muke hasben opismate aku sekarang!Sekali pandang ar...Si azra ni time sekolah dulu,ada yang panggil as siti nurhaliza wannabe.Adele iras2 sikit.Sama,serupa macam 13 tahun lepas jek aku tengok.Kecik macam tu gak^_^




Si azra neh tak pakai tipikal songket or baju kebaya untuk sanding.Aku telek2 dah macam dress ala2 snow white,cinderella gitu.Kembang2 yuuu!Nampak sweet.Simple la,tak sarat.



Tang meja makan perantin dia ni,memangla dah sejibik macam majlis aku dulu.Serupa kalernyer ha!*nak jugak!*


Lepas 13 tahun..Eh,awat sorang ja yang angkut anak???Manataknya si elly datang berkapel,anak tinggai semua and aku......?'SOLO' weyyy ritu!^_^


Kek cantek tapi tak dapek rase +__+


Keeelas Cikgu!Posing cam mak datin,stok tayang henbag oke.Sepesen plak tu!Ngko....ado??Tapi memangla timing kiterang baeeeeek masa sampai.Sempatla bergambo ngan cikgu cikgi.Adehh,dalam padatu sempat lagi jadik 'bahan'!Adake patut cikgu2 kata aku macam paramugari???*FHITAMMMM* Yang si elly lagila..."Amboi kalah cikgu,anakEMPAT!"..Babe,tangni sori.Tak dapek derr den nak nolong ;D



Hampir sejibik cam majlis aku...tak caya?
Tengok kendiri...la.


Tapi tadak "ice sculpture" ek...but still
HOT apeeee ^_^
*LEMPANG,nak jugak tu...!* 

1 comment:

Fida Ghazi said...

oi..oit.. cik pamugari... aku memula baca IIUM ke hape tu..aku pon cakap dalam ati "eh.. kene pakai tudung ke?"

ekekekekekek.. dasarrrrrr!!!


wah glemernya ko kawin dulu ye.. tukois lagi..aku tadek pon.. mejlis kat kg pon guna khemah kanvas kongsi kampung punya..dah la banyak lumpur tepalit2..

redho *_______*

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!