> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, December 28, 2010

Meraikan Cinta

Kelmarin, 26.12.2010 tepat pukul 10.00 pagi (kerr lebih sikit...?agagagaga*ILANG INGATAN*),genap dah setahun kami ber'satu'.Cepat giler masa berlalu.Serius within this 365days aku ngan dia dah lalu macam2.Macam2 oke.SEYES.But alhamdulillah...we make IT through this first year..thru tick and thin..insyaallah.Berterusan hendaknya..Amin!




Our annivesary kinda easy to be remembered as it happened a day after Christmas.So takkan susah nak ingat n takkan senang nak lupa kott.(b please take note..ekekekek) Count on thatla ha..This first round (read:year) en.lola consider passed with flying colourla(kasik chance!).Naseb ingat...kalo tak..^_^ Dah one year and selama itu jugakla kami yang previously was in a long distance relationship (time tunang-tuneng about a year gak!) turned into long distance marriage.And the thing never gets better,believe me.NEVER.Gilo po.Time belum laie jadik yang sah pun we kinda like susah to be apart (spesies belangkas..ada paham?) ni pulak da jadi hubby wifey n HAVE to continued the same distance..arrrrrgh TAK BEST LANGSUNG dowh!JUST HATE IT!Period!Onething with OUR long distance relationship/marriage,TIME sangatLAH limited.Boleh kata masa tu cemburu gila vavi (oops!) ngan kiterang!Sobsob.....summore ngan nature of work en.lola.In simplier word we are NEVER been able to be like other normal kapel (read:couple)..NEVER.Not even close!Na'ah.Just imagine,2minggu not being able to see n do what other normal marriage kapel can do.And once he comes back,like only 2 to 3days PLUS nak kena attend event tu,kenduri ni..manalagi nak 'redeem' balik masa 2minggu yang terlepas ngan wife n dak kacak...?NOT EASY.Never been oke!Seriously,tak lalu tak rasa...and i guessed this is the 'price' that we have to pay to be together..so be IT.Bring it....on?Takpela...M kinda get used to it,in a weird way.BUT never being able to be comfort with it..langsung!If you can get...what i meant la.*sesi meluah perasaan,harap maklum*So buat kapel2 yang TERSAYANGnya ada kat depan mata...PLEASE appreciate what u have.U'll never know,what u gonna be missing untill ITS gone!*tetibe*



Enuff emo'ing.Hopefully this coming year 2011..sikit demi sikit THIS will change,for better.Tunggu project en.lola abes..and hopefully good things turn up or we try something else.We'll see.Plan da ada..insyaallah.With god willing...Aku pun tau dia tak rela macam ni...but loves DO require sacrifices.In my case MOST of the time....?Redho ja..maybe GOD has better plan for us in future..Amin!So back to our annivesary's story..




Dengan en.lola and aku punya cuti yang tinggal nyawa2 ikan (kerrr da kiiiok?read:DIE) we tried to celebrate our special day, our way.Memang plan nak pi candle light dinner berduaan but seyesly tak sempat and tak dapat.Yang penting,syukur sesangat cos rezki and probably niat SUCI *muntohhh* aku nak kasik this as one of akunyer 'anni' gift to en.lola as aku tau dia minat giler kat WINGS and to be exact AWIE and niat aku tu dimakbulkan and aku dapat tiket free dari nuffnang.Alhamdulillah.*Seratus pat pulohnyer tiket kott,sape nak kasik...kan??* Tapi agak 'hine'la..kan kalo annivesary yang ke-SATU neh aku kasik tiket konsert free yang aku menang tu jer..sematakan?(pada aku oke jek..ekekekek..)So instead just that yang aku anggap BONUS,i have planned to give him and actually da kasik pun....


THIS!

The first thing EVER yang buat aku 'sangkut' kat en.lola kott (kantoi!)Ape bole buat...biarpun muke 'mak' nampak ganash..tapi dalam ati tetap ader taman bunga kekwa oke!Janganla.. jeles!Im glad that he liked my gift like ALOT!Senyum dari telinga ke telinge oke.Terharu!Memang momento masa en.lola tengok gift dari aku tu priceless!^_^ Seronot giler2 vavi (oops!) la wei.Someone that very dear to your heart liked thing that you bought for him/her!Giler tak eksited.I missed his 'sound' actually.Since dah duk jauh ni mana ada dah dapat denga dia main gitar dia lagi...sobsob.Tambah2 since dia dah letgo  his old one for some reasons which i dunno.So with this..aku ala2 mengimbau,pi re-visit our moment..la.PRICELESS oke!Actually ader few options yang bermain2 kat paler but my instinct strongly urged "Go for  the guitar..babe...*pepandai tambah babe!*..u wont regret it!"And i did followed what my heart said..n betul pun ^_^.So..kengkawan,dengarla kata hati korang...(untuk benda baik ja..TAU!),insyaallah,tak salah!


Danial yang feeling2 jadik Aizat kott?Muke,'feel' jek.Gaya pun...dah aderkan?^_^ And guessed what he got for me (IN ADVANCED actually!Hehe takot lupeee ker?^_^)?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.

My first COACHie with ESTEE LAUDER special edition set!Plus my ever favourite perfume^_^

En.lola tau ja how aku ni..obssed giler ngan wangian PLEASURE dambaan kelabu aku tu!In fact itu gakla first valentine prezzie yang dia kasik kat aku dulu.Heaven!Memang bliss!As aku penah cakap kat en.lola dulu n always pun..aku tak penah harap kebendaan dari dia.As long as kasih,sayang,dia hargai and bertanggungjawab kat aku tu dah cukup memadai,melebihi mengatasi segala kebendaan duniawi.Everlasting love with effort gitu!(read: ai bukan pisau cukur oke..NO NO) *Hamek ngko aku bermadah!* Tapikan..yang paling tak disangka2...si acu pun kasik hadiah gak untuk annivesary aku..bole?Macam musykil kejap..."Wei acu,bukanker kalo annivesary..laki kasik bini n vice versa??Abeh ngko ni kategori aper?Tetibe plak..kasik kat aku???Demam?....Pastu sempat menjawab...."Nak tanak????" Ahahaha lawak sungguhla adek aku yang bongsu neh!Apepun...rezki jangan ditolak,musuh..pi shuh..shuh..kan?






3 comments:

Kumbang Jingga said...

tahniah..mahal gitar yamaha tu..teringin gak nk ada gitar tu hehe

apples,dia.. said...

Terima kasih ^_^
Mahal..?Bolehla tapi..kasih sayang lagi 'mahal' harganya..kan?Ala..ni pun kebetulan ada promo aritu.HARUS grab!^_^

edlidza said...

am happy for you babe as always!! ...again happy anniversary n smoga kekal hingga ke akhir hayat ..;)

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!