> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, December 21, 2010

Manic Monday

Oke,da telepas.Da masok hari selasa dah pun.Tak kesahla.Apepun,seyesly,semalam adelah  hari yang saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangat mengong!STRESS.Untuk akula kott.Memangla,MANIC MONDAY oke!Stress di pagi senin adelah benda yang paling,SANGATTT2 tak best untuk start off your week.Hmmmm.......trying to cool down,stabilize..HOPEfully,everything goes well before end of the day (eh....bukan dah abeske?) amin...


OK,tamo cerita pasal senin.Dah berlalu pun.Shuh..shuh..pi jejauh.Ni nak share cerita,kejadian last Friday,laaaaaaaaaaaaaaaaaaagi syiok!(ka aku jer rase syiook.....belasah!)Macam yang penah aku gebang sebelum ni,(eh..adeke yang baca HERAN??) email notification yang aku dapat from Nuffnang stated yang before 5.30pm,17th Dec which fall on last Friday,aku dah kene collect tiket DT tu kalo tak......burrrrrrrrrrrrrn bebeh.So dengan mempergunakan kesempatan lunch break yang dibagi kompeni selama 2jam setengah,aku pun menjejakkanla kaki ke KL dengan mission nak pi opis nuffnang.Sebelom tu sempat lagi pi melepet melayan lunchy dengan si penggila pink.Agak mengong disitu...(biasala..akukan?)gilo.Within 2 and half hours pi Empire,Subang then zasss ke KL then patah balik KJ...but i made it bebeh!What can i say....minah 'rempit' sejati okeh!ahahahahah.Ok,back to the story..address opis nuffnang memang ada dah dibagi..tapi seyesly aku tak familiar area tu.Aku duk imagine opis nuffnang tu dekat dengan masjid india or Dang Wangi punya LRT,boleh??How i get the idea pun tataula..Lawak2.Biasalakan.Sumtimes,actually kita penah ja lalu jalan or tempat tu,tapi bila disebut nama jalan or building terus jadi blur.Happened to me many times!Kalo tak lalu tak tau ma....kene try test tengok dulu...In my case kalo aku tak pegang stereng memang HAREMla aku nak hapal jalan...


picture googled


So demi tamo sesat,aku pun meng'google'la address yang depa kasik.To be exact aku googled Heritage House.Then as per up there turned up.Seyesly aku tak suka google map.Tu kalo nak tepek kat komputer memangla cantek,tapi paler hotak aku takleh nk 'consume' map yang cenggitu.*giler kampung*Honest cakap.Tak puasa ati aku siap sms kak ina mintak direction as aku tau dia selalu men'jejak' ke sana.Then jumpa plak map yang praktikal sikit (pada akula...)..konpiden dah sikit nak merempit...but STILL blur.Sudahnya....banzai!Terjah ja!Alah...kalo sesat pun still dalam KL,kan?Muahahahaha....


picture googled


Aku ni kalo dah tau(walopun tak berapa nak tau sebenarnya!^_^)arah tujuan,destinati yang nak pi..in another word tau dah mission perjalanan memangla fhantas!Bayangkanla aku gerak dari KJ dalam 1.50p.m then sampai area KL about 2.10pm...amacam?Cukup 'rempitt' tak????Hikhikhik.Da sampai belakang area mesjid india nampak sms dari kak ina.Terus call dia nak mintak confirm,padehal da konfiden(LAH) sangatt,macam tau2 jala jalan..kan??Then kak ina cakap kene masuk dari one of the simpang near area Kg.Baru.Terus tau dah after dat^_^ Muahahahaaha 'pick-up' sungguhla aku..kan?*LEMPANG*


picture googled

Nampak ja bangunan kaler cekelat ni..terus aku parked dekat satu pub.Ntahapenamelupedah.FYI,keliling opis nuffnang neh besepah2 pub,club malam.Hoho.Clubbing sokmola...korang ek??Kata dekat jalan doraisamy,harussssssssssssss! Nak carik kelab mana yang si Scha sama Awal ter"kantoi" dulu?Maila sini...muahehehehehe.Masok lobby naekla tingkat 12 then nampak 3 bilik tampal sticker nuffang,aku men tekan ja loceng one of the door then ada satu amoi kecik kenet,petite bukak pintu.Aku cakapla nak collect tiket DT.Then amoi tu ajak masuk.Yang tetibe buat aku BLUR abes was ada selipar,kasut kat belakang pintu tu...meaning kalo masuk situ patotnya aku kena bukak kasut...Uiish da macam rumah??Jakun jap.Siap tanya oke..."Do i need to take off my shuz??" Amoi tu cakap takpa,dia amek email yang aku print then suruh aku tunggu jap.Tercerokla aku kat depan pintu masok.-_-.Dalam ati sebenarny da terkinja2,melompat2 nak amek gamba tapi malukkkkkkkkkkkkk.Haiiish.Semua senyap duk khusyuk mengadap pc memasing.Sempoi oke.Paling tak hengat..opis depa pasang lagu KUAT gila.Doesnt feel like officela i tell u.Santai abes!Tengok opis nuffnang punya environment teringat kat satu email yang aku penah dapat last time...


picture googled


Macam opis GOOGLE!Serious!MACAMla....but NOT exactly.Macam gamba kat atas  ini.Aku tatau opis GOOGLE yang kat mana but ALMOST similiar but EXCLUDE the basikal,red silling,grass carpet and silling lamp eh.Takdak cubical watsover.Free and easy.Open.Santai...kan?Baek punya ngelamun,amoi tadi datang balik n kasik form untuk aku sign n then passed this......


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

^_^



YUPE.Officially,now i owned the KONSERT GEMURUH DOUBLE TROUBLE complimentary ticket....for 2!Tak sia2 usaha yang satu neh!Worth whileLAH!*senyum dari telinga sampai ke kakiLAH!*It was quick,really.Aku amek tiket,say thanks n blah.Ohh lupa with SUPER tergedik face off course!Nak amek gamba seyesly segan nak mam***la dengan tiba2.Rugi2.But onething for sure,En.lolaLAH yang SUPER excited once aku bagitau da amek tiket.Can't wait for this coming 25th.Gonna rawk our weekend...insyaallah!Korang dah ada plan ker untuk cuti christmas nanti??*cehh eksited sungguh AKU kan??*
 

3 comments:

mr_mrs mikko said...

huhu..
dpt tiket eh..

;)

edlidza said...

cantik ehhh opis nuff ;)

PUANSTOBERI said...

lor...reen pun pegi on dat day gak..tp b4 lunch lah sbb lunch tu ada keja.
kut tak leh lunch together2 kan. tehehehehe...
kiterang yg biasa area tu pun pusing2 gak..mujur tak bz sgt area tu. paking kat tepi heritage house tu. huhuhuhu

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!