> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, December 01, 2010

Cappu oh cappu

Since baca entri kak red yang pi Europe trip last June dulu,aku memang dah TERbekenan ngan mende alah satu neh dah!Al-maklumla aku..kan pecinta KOPI tegar.Tambah2 plak yang dicanang2kan tu geng2 neskopi,haruuuuuuuuuus aku mo cuba!Ntah hape hangin mereng entah sampai siap  aku merayu2 domba n kenen2 sama kak red.Dari belog sampai melarat ke dalam twitter.Penat ooh duk bodek dia suruh juai menda alah cappu tu kat aku...



Tapi.....hampa hampess! sobsob -_- Aku yang sebenarnya nak try,test,tengok dulu..but kak red memang tak makan pujuk rayuan aku suruh terus order or minta gf dia si Diva Darling tu belikan..agak hampa disitu...Tapi betulla,takkan semua orang nak 'SUAP'.....kan?Kena USAHA la babe.Nothing comes free tahu.Jadi kupendamkanla hasrat tu seketika.And last week..sangat kebetulan and rezki aku kott,my gfnyer BIL nak pi Amsterdam,so dia tanya nak pesan aper2 tak?And i aku terus teringat cappu kak red...boleh??Orang kalo nak pesan..selalunya henbag ka,kasut ka?branded stuffsla biasanya..tapi aku nak pesan CAPPU..bole??Memang terbaeekla boleh posan sekotak dua.(JER????).Siap gugel details kat website lagituh! Yerla,jauh maa..Kenela check abes2 abesan.Lagipun bukan senang nak minta tolong orang tulun belikan aper......And guess what?I got it yesterday!Sooo fast kan?Hehe..2boxes lagik!Oke dah tak mengidam dah...wakawakaeheh


Tadaaaaaaaaa!
Seronokla..jugak menda yang diidam2kan udah ada dalam gengaman!Macam jakun pun ada kejap.Kelas ko neskopi buh lam kotak...ngko ado??Tapi ada sedikit kemusykilan di situ.Penah gak sms kak red(muaheheheh ngko ade??)...3 in 1 KAH,cappu ni?Kak red replied kata tak.But then kat packaging tuh tulisan german kott..siap gamba tunjuk pour hot water jek.Bukan selalu kalo men pur hot water...3 in 1 ka?Takpa2 kasik test dolu... 



Omakkotokojut jap den!Tuang ayo (read:air) panas jadi bebuih2 ngko!Kelas......!CB ke Starbucks pun kalah!Hot cappu in the house yo!Feeling ala2 barista la plak!Ghuper fizikal cappu neh memang seriuosly MENGGODASla aku cakap.Aroma dia pun not bad tapi test sip..hirup tengok..puuuit TAWOR(read : tawar)!Jenuhla mencarik gula susu nak bagi rasa.Iskk betulla kak red bagitau..memang la bukan 3 in 1! Takpa2 balik nanti aku campoqla coffee mate ka,susu ka..try test tengok sekalik lagi.Paling penting taruk ais!Muahahahahahehehe terbaeeeeeeee..lakan!Eh..terlupala pulak..."Elly berapa ongkoshnya neh?Ker................F.R.E.E??"*senyum* 


9 comments:

edlidza said...

ur wish is come true weeeee... aku dah mcm ginie in da bottle kan kan ..muahahhahahhahah :P

Fida Ghazi said...

wa wahhh.. neskepe seberang laut gitu! kelazzzz...

tapi aku skarang minum neskepe je jadi migrain.. sangat hairan lah!!

padahal dulu kecik2 minum kopi timbang kati pon ok sihat walapiat aje!

Anonymous said...

peminat coffee rupanya:)

Call me apples,call me dia.. said...

Elly : Bolehla...ginie gak tapi bukan dalam botol,dalam LEMARI muahahahehehehehehewakawakaeheh ^_^ Anyhow thanks babe!


Fida:Ha....tautakpa.Ape barang minom neskopi 'local'.Tak KELASLa..ahahahahahah.Tadekla,idokla sedap mane pun.Sedap lagi neskopi latte dalam tin tuh!Tapi bile dapat 'feeling' macam pi amsterdam bile minum cappu tu okeee wat!Kalo nak pi minom kek sanun....berjanggut laie kot!

Fhenin?Migrain?
Nak tambah lagi SOWANG kot?Muahehehehehe.Ala kengkadang neskopi yang dalam peket tuh banyak na campuran.Dah tak fresh mcm original coffee beans thats why sumtimes jadi penin.Penah jadik gak.Cuba try letak susu manyak sikit tengok?Takpun buh es..ahahahahah^_^

Call me apples,call me dia.. said...

En./Cik Anon : Ha'ah...bukan PEMINAT or PECINTA dah..da kronik tahap PENGGILA KOPI kott!^_^

Anonymous said...

me too:)

Call me apples,call me dia.. said...

Anon : Welcomed to da CLUB^_^

Anonymous said...

my pleasure:) but still need 2 know, what's the benefit that u offering me for joining da club??haha

edy said...

sy pon minat gak nescafe,,,,
mntak sbungkus blh?

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!