> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, December 30, 2010

1st Annivesary@Konsert Gemuruh Double Trouble!Part2..n abesh

Memandangkan esok,lusa,tulat da nak bercuti panjang..mohla aku buat sambung cerita yang aku duk hutang..dari minggu lepas ya.Sebelom tu nak cakap..mekasih yer 'Harimau Malaya',sebab korangla kami dapat soti free sehari!^_^ LAP u ketat2 ar!Oke,sebelom membebel panjang lebor,amaran dulu untuk korang.Jangan muntah oke..Banyak giler gambo nak tepek.Termasukla aksi gedik,geletiks lagi TERLAMPAU laki bini sambut annivesary sambil hangguk2 headbanging kepala segala!Ohhh buroks siiiiiiut YOU HAVE BEEN WORNED ok!


Parking hari ahad merangkap on Christmas Day di area Sunway Pyramid/Lagoon adelah cam harem!



Bayangkan..kitaorang dah sampai kat area Sunway Pyramid neh by 6.00p.m (giler semangat!Konsert start dalam 8.45p.m oke....),round punya round punya round punya round,siap u-turn,up-side down segala...by 7.00p.m baru jejak sebijik parking!Itupun ngam2 jek muat sang kancil!Naseeeb oke bawak kancil aritu (savvvvvvvvvvvvvvvvving giler!),kalo tak HAREM nak dapat parking.


I lap u ketat2la my superherohensemporeber sang kancil!Jangan pandang tadek mata eh,kancil2 pun parked kat valet oke......ngko ado???Caj patotnya RM9/- aja haritu but then mamat india yang jaga valet parking tu mintak tips pulak.Mood tenga baik kott,en.lola aku kasik 2hinggit kat dia.So total2 kenela RM11/- parked dari kul 7-12p.m...oke perrr belasah!Yang penting selamat dan sejahtera keto den!


Nak terus masok macam POYOla pulak..langit still cerah,ape barang rockers masok konsert time matahari timbul lagi beb..???Hahahaha *LEMPANG* So masokla  Sunway Pyramid Mall jap.Menyinggah ke CB pekena es blended kasik tingtong sekati dua dulu *apekah???*,singgah bilik 'termenung' then jejak balik are entrance konsert.Still EGO nak jejak tapak konsert awal2,teman en.lola berasap sebatang2 (kerrr lebih,dah lupa) melepak kat tepi entrance.


Cehhhh....syahdu,bajet gambo berSENIla kunun!padehal.......

By almost 7.45pm camtu baru masok.And serious aku dah tak ingat berapa tingkat escalator ntah kiterang kena lalu untuk sampai ke Surf Beach Sunway Lagoon tu.Last aku sampai sana was like...what 6-7 years ago???


Ni adelah gamba on the way down ke entrance konsert,jauuuuuuuuuuuuh oke!Punyela takoot tamo kasik nampak flash kalo guna kamera,sanggup tu gune henpon cabuk amek gamba!Paling sengal takoot kamera kena rampas..so henpon cabuk pun jadikla...Jadiknya kalo dah mengamek gune henpon cabuk...kualiti gambonyer harap maklum jalakan.On the last escalator down,aku ternampak si Lan (vokalis Lan & The Typewriter tu) tenga bergamba ngan fans.Hati dah jerit2 nak bergedikbergambo....tapi maluk lagi.Maluk2...melepaslakan!-__-.So fine.Sampai bawah sekali tengok2 perrrrrgh PENOH...Ya ampun BERATURRRRRRRRRRRRRR panjang giler2 punyer!Ha.....tula jual mahal lagi tamo masuk awal2...Masa kat entrance neh,yang lelaki2 semua siap kena raba2.Pompuan tarakla.Rokok segala kena rampass.Tang ni la jahat,en.lola suruh aku buh rokok dia dalam kocek aku...hine tak???


Selamat sesi meraba,meraban kat entrance..kami pilih port neh.Betul2 berdepan ngan speaker 12tingkat kott kalo tak silap.Kawasan adelah sangat berpasir..ater kata buat kat Surf Beach,takkan bersimen pulak..kan?Kawasan memang tak even langsung so..berdiri sekejap pun da lenguh2 bagai n sakit cos pasir masok kasut..tapi demi mu abang awieeeeeee,mak sanggup nyah!Nampak bangla belah kanan tu?Dia juai air same kacang rebus (kott) mahai nak mam***.RM5 oke each!Even mineral pun!Bila tanya kenpa mahai?Dengan innocentnya dia jawab ...bos suruh.Hmmmm.Cekik darah oke!Tapi disebabkan DARURAT,haus giler vavi (ooops!) cos terjerit2 cam senget bajet rock kapak abes...beli gak air 100plus ngan depa..ahahahahahaha.Kan aku kata darurat!Issssh


Sementara nak tunggu konsert start DIGI as main sponsor campak dekat 3 biji belon gergasi neh kat area crowd yang betul2 berdepan ngan pentas.Siap berpagar bagai..katanya untuk DIGI zoner..Nak tau ape jadk ngan all the balloons?Satu sangkut kek atas menara speaker and another one MELETOP ke KEMPIS???Giler jakun oke orang2 di side sinun!Tengokla siap ada makhluk yang tengah grabbed belon tuh cam jakun!Macam tak penah jumpa belon seumor idop kot???Kesian...


Malas nak layan perangai makhluk2 yang serupa baru keluar gua tuh,aku melayan camwhoring ngan en.lola...lagi bagus!Kalo ada yang terasa nak muntah sila blah cepat!


Crowd da start ramai around 8.30pm...yang best ujan pun macam menitik2 turun....adeh.Dalam ati duk berdoa.."Janganlaujan,janganlaujanjanganlaujan...pehlissssssss".N naseb,memangpun tak ujan!Ujan acah2 jer.........bole?




Belakang aku pun da start sesak.Masing2 duk mencarik port yang selesa..siap ada yang bersila bagai kat belakaaaaaaaaaaaaaaaaaang sana!Macam piknik dah rupa.Pakat tengok skrin besarla...cos jauh!

Tepat pukul 8.45pm FBI sama DJ apentah namanya keluar as emcee for the nite.Then pastu Lan & The Typewriter kuar buat opening performance.Sedap siott depa main lagu wings,Intan Ku Kesepian..layan abes!Tak caya dengar kat sini.Laki mak tangan gegar2 rakam nyaaaah!


Elok abeih ja record si Lan nyanyi..kamera aku pun out of battery bole????Tensi siuut!Tula camwhore lagi bebanyak!Huwaaaaaaaaaaaaaaa sedey..


Bengang oke..elokja abang awie keluar pepom memang terus macam otomen nak mati..battery kamera aku keluar kaler merah and OFF auto,takleh on langsung!TENSI banget!!


Kesian wei...gambo abang peeewit pun separuh ja!Da abeh bateri punya pasai tarak satupun vids Wings or Search pepom yang aku dapat upload...huwaaaa.STRESS2.Henpon cabuk tu,aku try rakam,sound pecah cam harem.Gamba pun 'hidup segan mati tamau'.........."B...tukaKAN henpon ai pelissssssssssssss"


Walopun demikian,gambo gedik laki bini....TETAP kene tepek walopun tak nampak muke.Overall malam tu aku ngan laki aku sepakat,yang PALING best adelah time si Lan sama Wings pepom.Time Search...agak 'flat'..turn off disitu.Ntah.Rata2 ramai gak cakap yang kat Konsert DT kat Bkt Kiara earlier this year lagi syiook..betulke?At first,sound pecah oke.Berdengung paler mak.Tapi time Search duet ngan Wings especially lagu Gemuruh sama Opera Hidup adelah sangat terbaekk.Enjoi ar.Aku siap layan group headbanging campuran malaysia-indo lagik kat depan aku!Lompat2 harus bagi aku kalo da naik 'sheeeeikh'.Naseb laki mak 'layan' sama kalo tak FHITAM kott dia!Da seronok2 lompat,headbanging segala...abes konsert merengek kaki sakit n kena tawaf satu Sunway Pyramid baru jumpa keta balik.Sangat BAGUS.Sekian wattammat al-kisah selebresen 1st annivesary kiterang!Best ar yang penting mak dapat spent masa ngan orang yang mak sayang!Korang sambut style camno pulak??Share ar

8 comments:

Fida Ghazi said...

wah.wah..wah..sukanya diaaa!!!! best! best! best..

tengokk..awie lambai2 kat aiiii!!!


eh..

apples,dia.. said...

Fidaaaaaaaaaaaa jangan kamuk kasik aku MUNTOHHHHHHHHH lorrr!Ekekekekeke

bidadari said...

salam kenal..

http://atehqshe.blogspot.com/

Anonymous said...

Exсellent blog herе! Αlso your website
loads up very fast! What host are you using? Can I get yοur affilіate link to youг host?
I wiѕh my website lоaded up as fast as yours lol
My blog post ... Ekskluzywna Bielizna

Anonymous said...

It's awesome designed for me to have a website, which is valuable designed for my knowledge. thanks admin
Look into my web blog ... Noni Sok

Anonymous said...

Incredible points. Sound arguments. Keep up the great spirit.


My web-site :: paleo cereal

Anonymous said...

My family all the time say that I am killing my time here at net, but I know
I am getting knowledge all the time by reading such pleasant articles or reviews.


My web blog - JannetteKAllaway

Anonymous said...

Good day! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be ok.
I'm undoubtedly enjoying your blog and look forward to new
posts.

my webpage; ArmandaKArgenal

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!