> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, November 16, 2010

Slam Dunk,bebeh!

Bila dengan secara tibe2 keterkejutan OMAIGOD melanda,akibat 
KETAT,TERSEKAT,lagi MELEKAT tambah padat,tersangkutnya badan tatkala 
meyarungkan baju or seluar kesukaan...
Bila kalanya 'spare tyre' yang di'semai separa sedar mem'biak' naik dengan jayanya bertingkat2 mengalahkan mangkuk tingkat...
Bila hakikatnya baru 'panjat' satu 1 tingkat tapi terasa mengah,semputnya 
boleh mengundang  sesak2 napas sampai rasa nak fhitam...
  

Agak2nya..
Apeke bende yang MUJARAB,yang paling MUSTAJAB,yang wajib,patot KENA buat 
wahai teman2ku yang budiman?


Apa tadi?





Bijak sekali!
*senyum*
Tentula........EXCERCISE.Workout!
(Oke bole jumpa en.batmangelap untuk selanjutnya..*apekah??*)

Tiba-tiba..

"Saya takda kasut 'sport',seluar pun takda ni...macamana nak workout?"

"Eeeeai,panasla kat luar tu,kalo 'jog' nanti kulit itam *fhitam*"

"Ai takda masala you,busy tahu.Banyak kerja.Nak makan pun tak sempat..."
(tengok fb sempat tak?*tetibe*)

"Malas.....LAH*

TERBAEEK..kan ALASAN??
*PANG!sile lempang diri masing2* 
Beeeesala tu tau.
Bile takmau buat tu,malas...baaaaaanyak bunyik,yea.
Takpe2 jangan riso.
Kitakan se'KAPAL' *hikhik-gelak jahat*
Mari ai kenalkan u dengan cara yang paling 
SEMPOI,EXPRESS,TERBAEK lagi BERKESAN (ai tell u) untuk workout
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Lets 'Slam Dunk'...bebeh!


*ehem2,en.ariff bole ker buat cenggini?*

Isk..tak payah susah2.
Tak perlu sports shoe,baju,seluar bagai
No court involved.
Serious!

Just....
Pakai jer apa yang korang suka
Yang korang selesa 
Selipar pun oke
Yang pasti,siap ada air-conditioned oke!
But STILL
Workout.Excercising tau.
Tak tipu
Betul.
Konfem berpeluh punya.
*senyum*
.
.
.
.
.
.
.
.



Venue : Games Arcade - Alpha Angle,Wangsa Maju.
Outfit : Tshirt bundle,jeans and pump shoe by Cotton On 
*nak jugak*

...........

With just RM1=1token,korang boleh throw as many balls as korang,yang korang suka,yang korang termampu within a MINUTE.(nak lebih masa tambahla lagi..reti?)
Kalo korang banyak 'slam dunk' ader extension masa free2 dapat
*suka*
Ala...SEringgit SEminit pun nak kedekut...ke?
Bayar gymnyer fee lagi mahal tau.
Ni nak kurus...ke tanak???
TRYla.
Berpeluh gila okeh.
Like real basketball game.Just exclude the running and bouncing ball
Just throw and dunk!
Tak tipoo.
Cuba dulu,baru tau!


Si kacak kecik neh pun tamo 'kalah' oke.
Tak cukop tinggi,tarik tong,berdiri kat atas tu...kasi tinggi n baling.
GIGIH
Yang penting...SEMANGAT n USAHA tu!

............

Ha..sekarang ape ALASAN lagi nak bagi...?
  

3 comments:

edlidza said...

hahahahhahahah..... ekcelikan beb. when we want somthin we all just know what to do ...jgn sekadar sakap jekkk .buat hokehhh.. tgk mak nyerr body ok jekkk ...wahhhh bagaknyerrrr jgn mare.. aahahhahah...

darkbatman said...

hahaa.. aie dh agak dh.. mesti baling bola yg games nye kedai 2..haha..sbr jela. jd x slam dunk?hoho

appledia said...

Elly : Soooooo TRUE..uhuhuhu.
Iyola.Kasik tabeeeek 'spring' satu untuk hot mama anak tigo*clap,clap*


en.dark : Oooo ni musti penah main game basket tuh..kan?Betul tak...?Kire aci tak workout cenggitu?^_^
Slam dunk..?Opcos!
C the legla..miahahahaha

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!