> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, November 03, 2010

ooh Wish List(s)!

Sekejap jek da masok bulan November..erm FHANTAS gilerkan masa berlalu?Tinggal less than 6ploh hari jer lagi sebelom jengah ke tahun 2011.*TETIBE terase tue..oh!*Aku taktaula korang perasan or not but dalam banyak2 bulan,aku rasa bulan Disember,bulan doblas nehla bulan yang paling MERIAH.Paling banyak acara.Serius!Ape...tak caye?Moh kite tengok hapela yang banyak naa ACARA ada dalam bulan doblas neh eh.


1.MUSIM SOTI (read :cuti) SEKOLAH

pic kredit to this

Bila da cuti sekolah ujung2 tahun (lamer wohh,dobulan.yeeehooo!) macamni memangla syiiok!.Highway sure clear giler!




Stok CLEAR yang siap bole baring2 atas jalan punyer 'free' n 'easy'nyer..Hehe.Whoever yang hari2 duk meredah jem,drive  ups and down sampai lebam tuh will understand what m trying to say...'BAHAGIA' wohhh

2.MUSIM ORANG KAWIN doowh

  
Ha yang satu ni sangat klasik okeh.Dari aku kecik sampaila da jadik mak orang.Sama tak berubah.Aku tatau and pelik gakla (kengkadang) kenapa semua orang kalo bole nak kawin dalam bulan ni termasukla akupun..muahahaha.Salahkan mak aku k dalam kes neh.Hampehnyer anak! Bolan lain 'pantang' kah?Yang selalu disebut2 reasoning buat by this month is becos of school holiday.But then kalo dipikir2 balik, budak2 sekolahKAH yang pi kenduri kahwin neh?Summore (mo BIKIN panassss) bukankah kenduri kahwin besa dibuat on weekend??Apeke beza kalo buat hari2 tak cuti sekolah.Cuti tetap cuti apeer.*yang ko tetibe nak emo pehal?*Hmmmm..kemusykilan disitu...(no?)Yang fhasti mana2 dewan KONFEM penoh,caterer2 fully booked and opkos mak2 andam MASYUUUUUK! 

3.YEAR END SALE (YES) / MEGA SALES



Yang ni tak payah explainla kott.Ko tengok banner kek ateh tu pun da bole 'sesak napas' okeh!Lagila bila duk pi mem'beli-belah tingkap' (read:window shopping).Tengok sana sini duk jaja tag SALE2 adoiiila!Sale yang menggila sampai 70-80% diskaun tahu.Mau tak TERGODA????Gile bababasLAH!Oke mai sama2 kuatkan semangat,tenang2kan diri sebut.................COBAAN!^_^

Itu antaranyalah.Ade banyak lagi,maleh nak bebel panjang2.Ntah.Aku pun da naik musykil pehalla aku melalut yang entahhapehape.Yang sebenarnye aku teringin nak share 'wishlist' aku untuk ujung2 tahun neh.Nak tau apekendernyer? *en.lola SILELA BACE n AMEK PERHATIAN yerk*



Yang petama2nya yang KUIDAMKAN (macam lagu Amy Search tak??muntooh) Estee Laudernyer Christmas Promo Pack.Kenapa aku selalu tetunggu2 Christmasnyer promo??Hoho sangat2la menggodas oke!Ade ALL TIME FABERET pepium kesayangan which is PLEASURES.Dapat losen free,shower gel yang saaaangat wangi,then ade lagik miniature(limited edition tau!).Semua ni depa offer only during Christmas or YES sale.Tu belom lagi bile sampai kek konter,tu belom lagi aku 'ayat2'kan SA konter estee tu mintak miniature ker,extra  bag ka..HOHO.Mana bole tahan!!??


Romantic escapade...senang cakap pi holiday kat BALI ke,Memane pun tak kesahler.Dalam mesia ke,obersee ke.Belasah.Yang FHENTING island!*sian kat aku.Da nak setahun kawin pun lom pi honeymoon lagik..T_______T*


pic taken from LV website

Ok2 tamo mintak banyak,kira2 last but not leastlah...(iyeke??)Dapat cekau henbag sebijik memangLA TERBAEEK ooowh!Tak kesahla LV ker?Coach ker??...kalo dapat CHANEL mau senyum sampai taun DEPAN akuneh!!!


kredit pix to Glampot

Enufff berangan wahai pompuan!!!Udoh2la tu jadik 'minah jenin'.Belom waktu tido,jangan nak mimpi,berangan lelebih yerk.Ko meh sini aku nak tunjuk seket,FAKTA,buat REALITY CHECK jap ngan ko.Kasik ko sedar diri sikit.Meh2.



First thing,saje nak kasik peringat perangat.BukanKAH sotii ko,annual leave ko bebalance sehari jerk lagi??Yer..SATU hari.Tolong citer sikit cemanatu ko nak pi bekesen??(read:vacation).Ape ko sanggup nak hamek UNPAID leaveka??TAKPAYAH.Citer pasal henbag plak,bukan last year ko da dapat sejibik BONIA ker?*alah tu BONIA,brand mak2 datin.'Mak bukan datin tapi artis perrr.MUNTOHH oang nak COACH ke LV baru kelas!*Then bukanka Si budak kacak ko yang sorangtu BAKAL masuk darjah satu next year?Kate da survey barang ,abehtu?TAK RETI2 lagi??Tu belom lagi kire,belom masuk duit yuran sekolah,buku sekolah..blablablabla..*nak ke aku sambung???*Mane lagi FHENTING??Anak ker soping ko??Ha..jawab2


T___________________________T
Cukop2.
*oooh SEDEH.NAK NANGES.DA NAK MENITIK AIRMATE...huwaa*
Aku nak pi bertendang tenang jap.SILE JANGAN KACO.
Bai







2 comments:

edlidza said...

tggu tahun defan bolehhh kasik AL ko tuh byk lik ..then leh pikir g oliday .. hurmmm ciyan ko.. how i wish i could do sumthing for both of u ...tp masalah nye time laki ko tuh .. adehhhhhh...

appledia said...

Sob..sob..sob

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!