> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, November 05, 2010

Diwali Wishes

Bila datangnya Deepavali,aku selalu teringat pasal kawan aku yang sorangni masa aku sekolah dulu.Sekolah menengahla too be exact.Budak kelas aku neh,indian.Kurus giler minah ni.But memang sweet,Nisha namanya.Apaknya keja kat klinik kerajaan yang dekat ngan sekolah kiterang.Baik familynya.So ade oneyear tu,si Nisha ni invitela kiterang beraya kat rumah dia.Seronok,excited,pelik,and macam2la perasaan ade.JAKUN okeh.Kata first time pi beraya Deepavali kat umah orang..hehe kelaka okeh kalo ingat balik.Mak si nisha jamu kiterang ngan maruku,tosei(peberet okeh),capati,kari (kambeng koot) terbaeek macam2 lagila.Concern depa ni,siap bagitau lagi semua halal jangan riso.Depa pun macam kita gak,pagi2 lepas semayang raya jamu ketupat rendang,derang pun sama jerk,just tuka menu.Then tenga duk usha,fhenin nak pilih manasatu nak melantak makan,tetibe si Nisha kua..Wallah!Cantik GILER ko..Nisha hari tu,da macam Madhuri Dixit (time kiterang sekolah dulu Madhurila femes,kajol baru nak naik,Ashu(read:Aishwarya Rai) pun baru keluar wohh).SEYES.Kaler purple bajunyer.2pcs siap ngan skirt labuh wavy2 gitu.Tergodass sampai ku pinjam baju dia tu untuk pakai time dinner  Bollywood Mcd dulu.Seronok.Thanks to Nisha,dapat gak merasa beraya Deepavali.Pendek kata walaupun kita ni berlain bangsa dan agama,hati kita semua TETAP hampir 'serupa'....^_^


 pic credit  to this

Bos aku kat opis pun Indian.Onething pasal bos aku ni,dia suka naa menghantar greetings card,birthday card segala tuk nenek cardsla kat sedara mara and friends dia.Everymonth ada jek.Untuk aku pun tak terkecualila.Macam Raya haritu,(last year pun sama) dia kasik aku neh...


Only the raya's card and chocolate eh,tat nenas tu bos len yang kasik.Sonok tul si danial mem'belasah' cekelat tuh ngan sepupu2 dia rayaharituh!


So sangatla WAJIB sebagai membalas 'pantun' to my boss,aku kasiklah dia token Deepavali yang tak seberapa ineh.Biarpun..................kecik,tapi ekhlas!'Butut' tak? 


So dikesempatan ni,aku nak men'wish' sesiapa saja yang aku kenal termasukla teman yang amat aku sayang....
"Deepavali Vartikel!
Happy Diwali!"

2 comments:

darkbatman said...

happi deepavali.ahaha.. pandai yer kamu berspeaking keling..kagum japp. tp klau cuti deepavali kedai mesti buka je kan.hee

appledia said...

en.darkbatman : Kata satu melesia..^_^

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!