> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, November 23, 2010

Can my Monday not be blues...but ORANJE or BABY BLUE??

Apekah dengan title akutu??
Biarkan saja..dudukla ngko kat situ...



Aku rasa2lah, selama dekat 3ploh tahun (dekat tapi belom paham!) hidup neh,aku tak penah lagi sukakan hari ISNIN.Langsung.Tak penah kot.Unless senin tu adelah harinya di mananya aku ON LEAVE or dapat PUBLIC HOLIDAY.Itu standardla..kan.Tapi NO-NO untuk senin yang aku kene or dapat MC oke.MC adelah bende yang sangat TAK best.But if mc yang ko dapat tuh secara 'mengelat' or beli,paham2 sendirikla..kot.Pada aku,MC means tak sehat.So,apeke gunenya kalo ko free,tak payah pi keja  but tak sehat?Sakit badan,kepala pening,hidung meleleh,batuk sampai nak terkeluar anak tegak segala...oooh takpa time kasih.Tak dela sampai tahap benci hari ISNIN just tak gemar...kalo bole opt untuk hari lain,or delaykan ketibaan ISNIN tu pakai remote control..kanker best?Tak puas lagi ar enjoi weekend......arrrrgh.


ade sesiape nak cakap..."Your wish is my command....tak?" *dream on..*


Harini,mood aku agak swing..serba serbi tensi.Ntah kenapa pun tatau.Emo ja kejanya.Banyak naa yang ber'joget' kat dalam kepala neh.Sampai tak tau nak partner 'sehati berdansa' dengan yang mana..*dah aku start merapu dah*Tula..agaknya berpuloh2 JUTA makhluk allah kat luar sana dukla kata ( kata2..kanker doa?) "Monday Blues2" ha...jadik blues sungguh!Tapi satu bendala..yang mampu buat aku 'sane'.Yang bole datangkan rasa serenity..rasa lapang dada,kepala,segalala..IS when tengok si 'oranje' yang ineh...


Abaikan keta2 yang bersepah n palang2 construction yang menyemak di situ.Nampak tak si 'oranje' pujaan kelabu aku di belakang balek awantuh?Oh haben...nyah!Sanggup aku park kat tepi jalan ngan tak semena2 bila nampak cahaya kilau2 si 'oranje' tu memancar2.Ohhh ku bahagia kejap!Takpun kalola dapat renung yang kat bawah ni,sambil baring2 atas rumput tebal kat taman bajet macam  taman kat obersea yang bosar boleh goling2...memang terbaekla!Terus jatuh suka,tangkap cintun tahap CIPAN sama ISNIN!^_^


Akukan PANTANG biler nampak langit cerah,awan comel.Terasa macam derang panggil2 aku pulak.Baik punya drive dari Setiawangsa menuju ke Wangsa Maju,lalu dekat tepi Wangsa Walk,nampak langit terang sungguh!Subhanallah...cantik!Mengagau2 tangan mencari kemere dalam bag sling.Sambil drive at the same time shoot pic neh,HASILnya..bahagia!Ko bole ke?



Sape duduk area Sentul or Jalan Gombak wajib kenal kat mana traffic lite neh.Terasa macam cotton candy tak awan yang kepul2 tu...?


Langit yang  dicapturekan dekat ngan DUKE Highway menuju Wangsa Maju..sempat tu.Naseb tren putra tak kaco daun dalam gamba ni...Ok. Tamo dah sebut Monday Blues,Monday Blues dah."Can my Monday not be blues...but ORANJE or BABY BLUE??" Ha...jawab2


Suke?Tak suke?Kalo suke,saye LAGILAH suke^_^.
Macih yer

3 comments:

darkbatman said...

hahah.. ai like ur post.. kelakar pun ade.. tp damn u r true.. seyes,cantik langit 2.. tp cemane la bleh nampak? selame aie duk drive xde nk nampak langit cm2..hehe

appledia said...

Macih bro dark@aie..
U make me blush woh!^_^
Kite memang suka banget amek gamba langit,gamba awan.
Rasa teeeenang banget!^_^.
Bole ja jumpa,kene carik ar hehe.Kite neh 'weng'sikit,bro.
Tenga2 drive,sempat lagi melangut(read:pandang atas)ke langit.Lepas tu sebelah tangan mengagau (read:mencapai)cari kamera.Ahahah
Time tengah2ari terik tu,tryla tengok langit..uuui cantiknya awan kepul2 tu..BREATHLESS!^_6

ken said...

dont worry, a new weekend will arrive :)

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!