> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, October 26, 2010

Perlukah 'terror'?

Benda yang  sangat biasa kedengaran and sangat biasa ditanya pada aku everytime aku cakap or bagitau yang aku nak join satu2 tournament or game will be either....""Uissh ni musti terrorkan?Pastu bila aku ajak main sama musti dijawab cenggini..."Susah ar,tak reti main.." ,takpun.."Tamo ar tak 'terror' ar...kang kalah malu", yang paling best "Malasla".The point yang aku nak highlight sekarang ni...


IS IT really IMPORTANT or necessary untuk ko or sesapelah 'terror' and 'reti' dalam sesatu or certain game tu DULU,baru ko layak join or main sama...is IT like that??Owwh pehlis.It's not like you going to play for Olympics people!Dah memang  SAH,KONFEM lagik SOHIH kata main for FUN... so wajib ke nak kena MASTER??(pehal aku tetibe emo,meroyan neh????)Tapi tula  kalo DAH memang dasarnya PEMALAS nak 'mamps' kirim salam jerkla..Mengabehkan 'boreh' air liur ja aku mengajak!
 
Giler beraksi.Hayunan yang banget bergaya poyos


Memang PROPA habess!*Hape ko ingat bajet ko tuh Shalin Zulkifli???* Muahahahaha....waloapepun,"Gaya tu AMAT penting ya teman2,biarLAHpun kalah main game tapi TETAP harussss ko kalah dengan penuh BERGAYE...ekekekeke"*oke da bole muntoh sekarang* Aku ni..bukan hapa pun.Tarak hal langsung pun sebenarnya kalo korang2 ato sape2la yang aku kenal,taknak ker,tak minat ker,or so called tak reti nak main aper2 pun jenis game yang aku nak main.Sukahati kola.Tak kose aku nak pakse2 bukan dapat duit ada hasil pun!Tapi satula yang BETUL2 buat aku PANAS,kengkadang jadik TERBAKAR is when ade manusia2 yang spesies mulut 'longkang' lagi tak ada 'insurans' yang cakapnya memangla berapi tapi realitinya habuk pun tarak!*lariksssss aku nak ngamuk!*

Pompuan demok yang tak penah2 nak strike lebih dari 2kali seumor idop!A.A.K???


Aperlah yang aku meraban nikan?Bear with me jap eh...Nak luah rasa bengang.Okie,marila aku kasik satu contoh yakni aku sendirik.Aku akui,memang aku admit yang aku tak TERROR,tak RETI,tak PANDAI pun sebenarnya main bowling.Tapi seriously aku MINAT giler.GILER punya!Pedulilah yang lelain.Aku taktau nak describe macamana rasa syiok giler babasnya kalo aku men game neh eventhough banyak ke laut longkang sokmonya balingan aku tuh..*Ade aku kesah(A.A.K)???*Sukaatiakulaweiakubayarsendirikperrrrkan.Yang penting aku ade gak rasa nak cuba,nak try test tengok.Yelah bukan semua orang 'gifted' per.Terus2 'terror'!Ko ingat Shalin Zulkifli tu,lahir2 terus jadik campayyon(read:champion) ratu bowling mesia ker??Sah2la memang dia pektis dari kecik.Hallo..?Penah dengar "practice makes perfect" tak?Kanker kene apply dari mula mender2tuh..
Tapi kalau dah memang dipelawa,diajak TRY pun liat nak mamp*** siap bagi 1001 alasan,berdolak-dalih,itu tak bole,ini tak bole then bile tengok orang yang bersungguh lagi gigih tadi (orang lainla bukan aku!) berlatih,pektis,then main but KALAH in the GAME or TOURNAMENT tup2 ko KUTUK kaw2 aperkesss??? "Ko tu sendirik,belum tentu2 tau main..then bising lelebih pehal?Dah ajak main takmo,pehtu KECOH lebeh bila oang yang GIGIH mencuba tu kalah.Dasar PENDENGKI tulla!Duk diam2 sudahla!Huh" *haaaaa,buat lagi 'mak' hangin!*


Moral of this story,saja nak share yang aku ni memangla pantang lagi 'BENGKEK' yang AMAT kat manusia yang spesies degree P.H.D.nya tahap DEWA cenggini.Kalo disuruh buat,cakapnya tatau,macam2LAH alasan..tapi kalo bab MENGATA memang TERBAEEKlah!Diala PROPA!Haish..macamanala bangsa nak maju kalo asik kerjanya men'gondem'(read:condemn)?Nak kritik takda salahnya babe,tapi biarla yang memBINA bukan yang meMUSNAHkan..'donia ooh donia'..*TETIBE*







3 comments:

PUANSTOBERI said...

Yunk,
Lenkali kalo derang kata "eh, ni mesti terror main nih" Jawabnya.
"a'ah..so, naper..ko takut?"

Tah la..Reen pun mmg salu ber depan dgn org cemni. Derang ni sbnrnya mmg tak minat nak bersukan or bersosial la..tp mcm dengki bila org sker xtvt outdoor nih. Lagi la bila Reen duk kat gomen yg penuh melayu ni kan.

eh..eh... ter emo jugak la. Hihi..sowiii....

kak ina kl said...

peduli apa kata orang.kalau ikut kata orang memang tak boleh hidup.

terima kasih sudi beli kukis akak yer.

appledia said...

Kak ina..
Betul,setuju sangat!





nota kaki : Hehehe,tadak hal sedappp banget kukis akak.Da tinggal 'hap' balang jerk!^_^

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!