> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, October 04, 2010

Ciggy or Cb?



Lepas menyidai baju yang bebukit bebakul pagi semalam,aku menelek belog2 faveret yang ada dalam list.First thing yang catch mata aku was this entry dari en.Sharinginfoz.At first aku tengok..memang da tepikir..biar betik!Perrrgh,soploh hinggit sekotak.???Da check,da tilik memang betul,sungguh tak tipu.Tak caya jenguk sini.Aku bacakan kuat2 dengan tujuan memang nak kasik en.lola dengar..

"Cigarette prices are expected to go up tomorrow by 70 sen for a pack of 20 sticks." sile baca dalam bahase melayu yerr

 "HAPeeeeee????Ok,berenti rokok pasni!" jawabnya..

"Iyola tuh"...jawab aku mengejek ^_^.

Tapi seyes da mahal giler okeh!*eh,tetibe plak aku yang sentap?APEKAH???*Takdela sentap tapi try nak memahami ati2 perokok tegar kat luar sana termasukla laki ai.Konfem sesak napas jadiknya.Bukan sesak sebab asap rokok,'sesak' nak menghulor sekeping duit merah semata untuk sekotak menda alah neh....


Aku tataula cemana reaction smoker2 lain but en.lola aku da duk soploh kali ulang ayat "Nak benti,nak benti,nak benti pasni" Da macam bunyi radio rosak!Action speaks louder than words sayang....buat dulu okeh,then baru hapdate i..eh *time aku tulih ni memang dengan NIAT yang SENGAJA nak cabar en.lola supaya dia quit smoking...tapi boleka??(sambung tanda soal lapan ploh kali...)*I dunno howla you all gonna react to this.70cents INCREASED which gonna make a pack of 20s ciggy valued RM10!Ini kenaikan rega yang paling tinggi dalam sejarah (kott).Bayangkanla kalo 'stock' yang hisap sekotak sehari pun da 'sakit' (aku rasala) inikan pulak yang berkotak2 sehari...cemanalatu?Baekla uols pikir lapan ploh kali setengah balik sebelum mencekau sekotak or berkotak2.Dari duk mem'bakar' duit tak tentu hala ngan berasaptuh,baek lagi,mohla reramai melayan cb kesukaan aku neh...


Baru tiga blas hinggit lebeh untuk yang sedangnyer size(wey bukan mahal gak ker?).Tak MEMBAHAYAKAN kesihatan,tu yang PENTING!Ade effect kafein gak,sesuai tuk smoker2 diluar sana(eh yeker...pepandai ja aku.Setakat bio dapat 5 PEDON lebihla plak!)Lagi syiok!So en.lola,which one you gonna choose..?CIGGY or CB?? *motip entry ini adela.......????$#@^&*)$^@*


Owwwh m so gonna get my caffeine fixed this coming lunchtime!
CB sile kasik free okeh *tak nampak aku duk pomot ko gegiler neh????*

2 comments:

edlidza said...

betol2 ..aku setuju dgn ko .....CB CB ...

Anonymous said...

perhatian untuk blogger-blogger popular

http://menjejakizani.blogspot.com

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!