> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, September 11, 2010

Yang pertama buat KAMI







Salam Aidilfitri..Konfem semua still mayap,masih and tengah menziarah sanak sedara kan?Yer aku pun mode raya,still.Neh pun bersiaran langsung dari umah mak mentua.Curi2 hapdate.Giler blogger tegar..kan? (layak ke ko??)Ni perst time untuk aku,en.lola n danial beraya bersama as a family, officially.Last year,1st day raya pun memang aku dah  beraya kat sini.Tapi afternoon sessionla.Pagi raya tu,wajib ada sesi salam2,mintak ampun n nanges2 ngan mak,(mak aku "pelakun air mata" oke every pagi raya!)sama family aku kat Gombak.Kate time tu still dalam bertunang period..manerleh malam raya da berkampung..oberla pulak kan?So,sekarang takla kekok sangat,da besa pun beraya kat Pilin neh(duhh,ayat riak da mula nak kua...) 



Kiterang bertolak balik ke Rembau dalam pukul 3 petang Khamis aritu.Sempat lagi menyinggah jap kat KLCC beli kuih peberet MIL aku sama pi buat threading sebelum tu,hebat tak??Alhamdulillah..highway jalan lancar.Just dekat ngan exit Seremban,tibe2 jalan jadi slow sikit.Tengok2 rupanya ada keta berenti tepi and biasala orang malaysia..kan jakun?Sokmo pakat nak tengok,jemla jadinya.Kami selamat sampai dalam kui 4.30 macam tu.Pi param kat pekan rembau and after berbuka mak mentua aku da start get ready prepare juadah untuk orang yang datang takbir kat rumah malam nanti..This year,rumah MIL aku dapat turn yang ke second last."Masak" gakla menunggu.


MIL aku buat makan yang simple2.Kata turn rumah kami konfem dah tengah malam.Yang ringan2 sudaaa.Takbir raya ni memang da jadi tradisi Kg.Pilin,kat Gombak pun ada gak..tapi mak aku tak penah pulak join ek..huahuhahaha.Membizi masak rendangla tuuu..Pada aku join takbir raya neh bagus cos nila chancenya ko nak berkenalan n mengeratkan silaturrahim sesama kampung...




Iyo..tula laki den.Beriya berbaju melayu,bersongkok tapi sampin tarak.Tak semenggah ja rupe.Si danial ajak poie sama tamo,nak main ngan sepupu-sepapat dia yang berderet kat umahla tuh.Konyang meng"ulorr" laki ai malam tu duk follow orang takbir raya satu kampung.Mana tak,adela dekat lebih doploh umah geng takbir tu menyinggah!Gila ko tak kenyang???

1 comment:

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!