> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, September 26, 2010

Si 'peneram'ku sayang!










Si dak kacak aku memang suka benar ngan kuih neh.Peberet dia.Kalu beli 3hinggit tu memangla akan  dia perabiss sorang!Selalu2 aku beli kat pasar malam ja.Panas2 baru masak memang sedap.Rangup giler.Lebih2 yang minis punya.Ntah cemana tetiba tergerak hati pulak nak try buat sendirik.Aper lagi meng'google'la.Senang ek sekarang semua stock meng'google' ja.Zaman da berubah..semua kat hujung cari.Just nak ngan taknak ja.(read:rajin or malas)Takpa,tak kisahlakan,yang penting niat n kesungguhan nak buat.Thats what matter."Nak seribu daya,tak nak seribu dalih...." Setuju? 


Aku jumpa resipinya di sini.Sukaaaa sangat!Tima kasih ya!Da beli pun bahan2nya.Siap double confirm ngan mak aku lagik.Mak aku besala kalu aku da tanya tu..beriya2la dia bagitau resipi.Saja gatai mood melawak tenga mai,aku tanyala "Awat tak penah tengok pun mak buat...?" *jaat tak aku* "Huh,malasla mak,meleceh ja,beli lagi senang!" Datau dah jawapan mak aku musti lagutu punye,tapi gatai gak mulut ni nak tanya.Dah memang 'peel' mak aku,memang tamo kalah punya,lagi2 bab masak!Ahahahaha..^_^ Aku da siap campor2 semua bahan2 untuk buat kuih peneram ni tengahari tadi.Danial punyala seronok dapat tolong buat mengaco doh kuih kesukaannya tu.Ni first time tau aku nak try buat kuih neh sendirik.Selama ni asikla membeli.Ntah jadi ke tak,aku belasah aja.Yerla tak cuba tatau...kan?Da siap campor semua bahan,doh kuih peneram neh nak kene kasi sejuk for about 4hours.Ni yang paling sekejapla,ada resipi yang aku jumpa tuh kena tinggal semalaman.Perrrgh,aku try yang 4jam tu dulu tengok jadik tak?So dalam petang kang kui 4 macamtu baru leh goreng.Kalo settled menjadik semua nanti aku share resipi aku ngan semua eh.Sharing is caring kan?Tunggggggu......!



4 comments:

Garda Informasi said...

Salam ziarah, Minal aidin walfaidzin

CDB Online said...

Salam melawat, jemput datang ke rumah ku

Sharinginfoz said...

memang suka gak ngan benda alah ni

RM3.89 or RM8.59?

kak ina kl said...

ooo akak baru baca komen kamu bawah N3 kukis coklat chip ala famous amos tu..gombak belah mana?

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!