> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, September 17, 2010

Marathonnya Raya!











Memang tabik spring kat pamili mentua aku.Especially MIL aku tu.Spesies tak reti penat!Memang ligat orang tua sorang neh.Dala aku ni first time join raya depa.Jakun sat!Bayangkanla raya pertama jer,da lebeh 8bijik rumah kiterang terjah!Non-stop.Berenti,balik umah jap pun untuk bagi yang jantan2 pi semayang jemaat then sambung balik.Memang meriahla,tak tipoo.Sakan.Lagi pulak pi meround satu kampung.Dari jauh kalo nampak segerombolan manusia tu,tau dah geng pamili cik pahla tu.Ahahahaha..




As "orang baru" dalam pamili depa,nehla timenya pun nak kenal lebih rapat ngan sesedara belah en.lola.Nak kenal balik kazen mazen dia yang dah lama tak jumpa balik kampung,nak recall balik muka mak,pak,atuk,nenek sedara dia yang duk jumpa time kenduri last year.Kalau nak compare kata pamili belah mak aku ramai,en.lola punya ramai gak ngko!Kalo suruh buat family tree,mau roboh kott ranting semua!Masa nehla pun nak check balik,ada 'bau ka,tarak bau bacang' ka ngan si polan2..ateee..kalau esok lusa berselisih bahu idokla bole kata tak kenai sedara...tak gitu?




Orang yang paling seronok time beraya kali ni(selain laki ai yang 'mencucuk langit' opcos,kata turn balik beraya kampung dia..)mustila si danial!Seronok betul,dikelilingi sepupu sepapat dia yang bebelas orang..




Tambah plak excitednyer dia mengumpul duit raya and main bunga api!Sampai tak ingat makan dah.Kalo kat Gombak tu,memangla dia seronok ader to'tuk ngan wan kesayangan tapi tula,dia sengsorang jek yang bawah umor.Sepupu baya2 dia kat belah aku(anak akak akula)selang setaun baru beraya kat Gombak.Tapi taun neh bole pulak terclash *sumer salah en.lola!TETIBE* Mula2 tu bila si danial dapat tau yang sepupu dia dari aloq star nak mai beraya kat Gombak,dia ada gak mengenen ayahnya cakap tamo join balik Rembau.Tapi haremla ayahnya nak kasikkan?Sudahnya si kenit yang cukop mendenga kata(alhamdulillah!) tu ikut ja balik rembau.Dah sampai rembau,suruh tepon Gombak pun dah tak heran ngko!




Mana taknya,ada paklongnya yang kuat melayan merempit !Kalu kat Gombak ada si paciknya si kaki rempit,kat pilin neh paklongnyer nehla ganti..isk2 rosak!


laki bini yang makin mem'bolat' kesan pi open house 8bijik umah non-stop!


Balik beraya kali neh,terasa badan macam dipam2!Makan,memang takdek nak kontrol2 ayu dahh.Semua nampak,aku sebatt!Lagi pulak masakan nogori,goyah iman nyaaah!Rendang ke,lomang ker,ketupat ker,kuah kacang ker,laksa ker,mihun sup ker,tu belum masok lagi kuih makmur,kuih arab peberet aku yang lemak bekerim..perrrrgh!Kalola kata bulan posa ilang 2kg,lepas raya neh dah sah,konfem naik,tambah 5kg!*SANGAP* 




Lagi2 'si budak tua nakal' yang sorang neh.Adeke patot time2 beraya rumah oang dia pi bantai,baeeek punya landing tido!???Laki sapalatu....*terasa nak meyorok belakang kusen kejap T_T*

2 comments:

Sharinginfoz said...

raya sebulan kan, so apa lagi... anyway Biskut Raya Ada Lagi?

appledia said...

Tula pasal..marathon raya!^_^
Biskut raya adalagi tapi takla sebanyak encek Sharinginfoz punyer...hikhikhik

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!