> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, September 07, 2010

Makan free!








Tinggal esok atau lusa da nak raya pun.Persiapan korang macamana?Konfem ada yang dah duk kat kampung sekarangkan?Cerita aku dah agak nak dah basi tapi aku nak share gak.Bulan2 posa macamni,bufet berbuka posa memang bersepah.Dari restoran besa sampaila hotel semua duk promote bufet berbuka puasa.Nak makan apa sebut ja,asal ada duit semua pun boleh! Dulu time aku duk engineering department masa keja ngan BHP,time bulan posa ni akula yang paling sibuk.Tak menang tangan.Ada ja vendor and contractor duk offer berbuka sama,siap suruh pilih sendirik hotel mana.Jenuh.Pernah sekali dalam seminggu tu,tiap2 hari ada saja invitation berbuka kat hotel.La ni..tarak dah.Haremmmmm.So,ni bila ada yang jemput aku berbuka sama..makan free plak tu,wajib pergi hoke!


Restoran ni dekat jek ngan opis aku.Located near Ara Damansara.Within 15 or so da bole sampai dah kalo tak jemla.Restoran dia yang paling hujung betul2 kat corner lot.Bolehla.Just sempit sikit cos ruang makan dia agak limited.Nampak cramped biler orang da ramai2.


Ni first section yang aku jenguk once sampai.DESSERT ^_^ Gelojoh kan?Da jadi tebiat aku,sebelum makan nasi or yang berat2 buah musti makan dulu.Bagus untuk kesihatan oke!


Jangan terpedaya ngan kaler dragon fruit tu.Merah jer lebey.Tak manis langsung.Masam pun idak.Sangat lame.Konfem ramai terpedaya..macam aku!muahahah


Bengang sungguh bila amek gamba banyak yang blurr.Sungguh2la amatur aku ni.Sokmo ada ja tangan orang menyelit.Ramai norr orang beratur.Nak mencelah amek foto pun susah.Lauk yang depa offer banyak giler.Berderet.Semua masakan melayu,masakan kampung.Rambang mata!


Sambal tempoyak dia ni nampak menggodaskan?Tapi bila da test tak sedap pun.Tadak rasa.Cayak (read:cair).Mak mentua aku buat lagi terbaek...


Tempted giler bila nampak rojak ngan pecal ni.Tapi sayang,da amek2 lauk,sampai da abes makan tak teringat pun nak amek.Rugi oooh 


1st round aku.Wajib test masakan melayu dulu.Tapi silap teknik pi amek nasi beriani.Patot nasi putih aja.Kan dak ketat perut.Kurang da ruang nak test yang lain. 


Boleh plak semua kawan semeja aku sepakat amek nasi untuk berbuka.Sama plak tu,nasi beriani.Kata orang melayu,nasi tu wajib!


Section paling best,western food.Paling dapat sambutan hangat.Licin hoke.Ada pizza,grilled chicken,pasta,salad,potato salad and banyak lagila.Seyes sedap!


Paling sedap ni,fetuccini ntah aper ntah nama aku pun lupa.Ramai puji.Memang best.Sebelah dia spaggeti oglio.Not bad juga.


Boleh pulak terselit kuih ni kat celah Western Cuisinenyer Section.Presentation dia comel je.Nampak menarik,aku try satu.Belek punya belek rupanya..pulut panggang daa.tapi depa tak gulung.Buh macam ni.Kreatipkan? 


2nd round aku.Test western food.memang sedap.Fettucini tu da best.Apesal sikit?Saja..diet.*muntooooh*


"Gendang gendut tali kecapi,kenyang perut tengok tu muka happy"...kan?

Lepas berbuka kui 8 malam tu,aku rushing balik ke Gombak.Nak kejar kasi mak pak aku pi terawih.Danial tadak orang jaga.Doploh menit merempit sampai trus Gombak.Overall makan kat Desa Paku ni boleh kata sedap tapi yang pelik the next day perut aku 3kali memulas!Bukan aku sorang,ada lagi 2-3 yang pi haritu pun komplen yang sama.Tataula lauk mana yang jadi punca.Tak baik tuduh2?..Yerla abeh tu takkan sahur aku yang makan kurma sama air soya plak jadi punca..kan?Agak tak logikla disitu...Hmmm kalau ko jadi aku musykil tak?Misteri nusantara sungguh..kan.  








7 comments:

edlidza said...

i been there b4 .. :) sedap jugak laaa ....hikkk selamat hari raya beb :)

Kay Huliana said...

Byk2 menu kat atas sy paling teruja ngan rojak buah tu... kecur liur ni... ;)

Mohd Sham said...

perhhhhhh...SEDAP MAKAN TU....
BULAN2 PUASA NIE MESTI NAK TELAN SEMUA TU..

appledia said...

Elly : Huhu,ko ade sakit pewut macam aku x?Muahahahaha

Kay : Tula teruja gak tapi telupa terus nak amek.Melepas!

Mohd Sham : Memang kalo ikut nafsu,semua nak sebatt^_6

hazman aka species1980 said...

whoaaa bestnye makan buffet ramadhan nie... EAT ALL U CAN....

kisahsensasi said...

Kalau dapat makan banyak cenggini ... confirm kenyang sampai ke time sahur.....

Thristhan said...

Wow, alot of variety. Selamat hari raya dude, happy holidays.

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!