> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, September 09, 2010

2hari sebelum raya..





Aku da berjaya men"yetel"kan wish list en.lola aku semalam...yehaa!Alhamdulillah ^_^ Tak sesia aku pinjam lesung batu mak aku untuk tumbuk cili api petang semalam.Gila ko pukul nam baru setat masak!Naseeb sempat settled..see the leg la nyah!Aku ni kalo bab2 last minute kan ker terror!Tapi terkureng sikit cos last2 minute baru taw tarak asam belimbing..T_T Aku belasahkan aja ngan asam keping jadik gak..Haha.Paling best bapak tiri aku puji abes!Laki aku gak yang sonyapp..hmmmm*sedey*


Amacam?Terangkat tak masak lemak cili api ikan kembung aku??Tapi sayang ar tarak asam belimbing..Takpe nanti aku share recipe neh ngan korang eh.Semalam aku berbuka kat rumah mak aku.Kakak aku dari Alor Setar da ada kat rumah mak aku.Depa beraya kat Gombak taun neh.Aku ja yang tarak nanti...uwaaaaaT_T.Adik2 laki aku semua ada just acu ngan abang aku ja yang missing tak join.Meriah gila semalam berbuka.Berderet ko,da macam kenduri pulak!


Aku minum air tebu ja untuk berbuka.Pastu tengok semua orang makan beriya aku jadi kenyang.Da balik umah baru terasa lapar.Mengong..kan?Memang spesies aku.Kalo aku memasak,musti lepas tu aku tak selera sangat nak makan.Tataula kenapa.Da kenyang makan asap lauk kott?? 



Lepas maghrib,aku ngan en.lola kena bergerak pi mesjid india a.k.a Jln TAR balik.Gatai.


Tengahari tu da pi beli baju melayu dia.Punya ramai orang.Tengah2hari buta pun ramai gila.Memang berselisih bahula.


Masa duk tunggu en.lola pi bayar zakat fitrah kat depan Semua House,aku perasan ramai orang duk kerumun aci bermeja neh.Zoom2 tengok rupanya dia buat henna daa..Musykil pulak aku,nak pi raya ka nak pi kawin depa neh??Macam2.Bebalik kat cerita baju melayu en.lola tadi.
Masa test tengahari tu dia kata oke,tup2 balik rumah jadik terbesar plak.Sungguh2 gatai.Kenela gi tuka balik baju..tak pasai2 buat dua kali keja.Meredahla lagik jem yang meroyan kat KL.Naseb tau "laluan tikus" takla melopong  lelama lam keta.Settled pi tukar baju dia ajak aku pi Downtown,Cheras.Perrrrgh merayap n JEM la lagik!Layankan...


Tengok tuu..lautan keta!Gila sungguh.Naseeb ada RELA tolong jaga laluan and parking.Kat sini en.lola shopping agak sakan.Dia memang bab2 shopping neh "lebih kuah" dari aku.Aku survey2 ja.Tadak yang berkenan.Just sebat selai t-shirt bundle selai n en.lola blanjer aku sepasang baju ala2 punjab suit.Siap suruh pakai pagi raya.Adoilaaa.Settled sesi memperabis duit,seperti besala dia memang akan ajak aku makan steamboat kat sini.Paberet dia.


Nak tau mana satu paberet dia??



Tu nampak tak yang ekor melentik tu?Dia punya latuh!Kalo makan steamboat neh,tak bole kurang dari 5cucuk.Pastu kuah kene bergenang macam tu baru best.Katanya.Abes makan balikla apa lagik.Jam da kui 1 oke.Esok manyak keleja mo buat lagi lorrrr.Gila kan?Malam sebelumnya da terjah Uptown Danau ngan Damansara.Semalam plak Jln Tar sama Downtown.Marathon soping raya gilak2!




nota kaki : Danial tak terlibat kat marathon kitaoang semalam cos dia duk membizi men game ngan kazen2 dia.Tamo ikut katanya! 


2 comments:

najib said...

eyahoo,berjumpa kembar blogku yang ketiga.selamat berkenalan kembarku

ken said...

makan makan =)

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!