> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, September 29, 2010

Beraya di Tingkat 7





*Amaran KERAS : Entri ni bakal dipenuhi,dihujani,dilonggokki (longgoki??) oleh gamba2 yang super getik lagi gedik!Sesape yang rasa tak mampu nak tahan MUNTOH,FHITAM or PENGSAN akibat keFOTOGENIK,GEDIK n GETIK makhluk2 allah yang berposing tak ingat DUNIA dalam entri sile BLAH sepantas KILAT mungkin - TERIMA KASIH!*


Event open house office aku da selamat berlangsung kelmarin yakni hari senin.Macam tahun2 lepas rumah terbuka yang company aku organize akan start from 12pm until 3pm.Staffs2 akan distaggedkan untuk turun beraya makan.Siap ada schedule timing and level mana patut turun pukul baper semua okeh.Yerla kata staff ramai.Mau roboh hall level 7 neh kalo 300 setap semua turun serentak!Haru kang...


Ingat lagi gamba atas neh?Seriously kes from ZERO to HERO,i tell you!.Gigih giler.Dengan bujet yang "besar nak mam**s" ciput,kurang kaki,kurang tangan,macam2 lagila halangan.But we managed to pull this off,successfully!Alhamdulillah,dengar gakla pujian.But bukan pujian yang kami carik ya..yang fhenting missionnyer accomplished!Thanks to Pojie gak cos sudi jadik bidan terejun take ober teraju 'kapal'.Naseb tak 'karam' ko..Jom tengok end product yang kami tak berapa kerat neh berjaya hasilkan..



Da namanya open house,memangla ramai giler yang datang.Kalo aku lambakkan kat satu entri memang kalahla hanis zalikha ngan entri terpanjang yang penah dia tulis tu.Konfem aku punya lagi panjang.Jadi kali neh aku tepekkan gamba2 deko hasil kerja tangan kengkawans a.k.a panitia terbaeek with luv aku dulula ek.Banyak naaaa..


Masuk2 ja 'rumah terbuka' tingkat 7 opis aku neh tetamu akan disambut oleh 2bijik pintu gerbang merangkap tingkap mesjid yang very da pada aku simple yet menarik.Nak tau kenapa aku cakap menarik?Cos hampir semua jemputan tak lepaskan peluang nak bergamba disebalik tingkap neh tau...Mau tak kata 'humang size' betulkan pojie opps parin wannabe??


Perasan Macho sekejap disitu....setelah berfhenat lelah menjadik 'dugongs' jadian sebelom neh adela gak hasil.Okela tu..kan? ^_^


Neh ala2 pintu masuk ke mesjid jadian kamila.Backdrop tu aku yang tepek or senget sile senyap n buat2 tak nampak.WAJIB.


Pillar kat hall neh ader pat bijik.Semua gedabak besar.Yang best ader cermin.Memang stok belek muke semuala.Takmo biar kosong bebudak ETla jadik mangsa duk memotong ukiran ala2 islamik neh.Kalo akula yang buat bole naik juling mata!Motip neh inspired by kad raya opis aku tahun neh.Ader semacam kerawang2,ukiran ala2 islamik gitu.Nampak reflection kat cermin tuh?^_^ Suke ai nak show off part neh...


Aiseh gamba ade sikit gelap.Tapi real sangat santek.Kiut.Pemandangan side tepi main stage..nak semayang terus pun da bole.Kapet pun da macam sejadah!No pijak2 with kasut here ya anak2..Mak ketuk karang!


Banquet area for VIP.Da sah2la untuk latuk,latin,puan2 seri yang tak berapa nak berseri semua.Kerusi keras kejung kaler biru duk bersusun tepi2 hujung sana barula untuk setap2 yang bertungkus lumus,kerja keras,hidup mati untuk kompeni tau..


Cantik tak buffet table untuk VIPs??Lagi2 dekonya.Mantapp!Ape,buffet untuk setap...?Nak tunjuk gak ker?Tayahla..kang tak jadi nak tambah lagi pulak.Tengok yang VIPs dahla.Barula terasa berkobar nak tambah 4,5 pinggan lagi.Tak payah rebut2...


                                            
Siapa kenal si baju biru yang kat belah kanan tu angkat tangan!


Alhamdulillah selesai pun semua.Pasni kalo ada sapa2 nak appoint event planner bajet malatops yang rupernyer cenggini,you knowla who to contact ya...^_^

6 comments:

saya_arief said...

xde owang jemput si arip ni pown...
;p

appledia said...

Laaaa..awat tak mai.Kata open haus.Terjah ja!Hihi^_^

Sharinginfoz said...

tingginya raya sampai ke tingkat 7

edlidza said...

cantik bangat !!! im proud of you ... :) u guys did great job ...

Mohd Sham said...

itu dugaan....tapi best jugak kan..dapat juga bonjul di kepala..adoiiiiii

appledia said...

Sharinginfoz : Seb baek bukan kat tengkat namblas!

Elly : Mekasih..^_^

Mohd Sham : Bonjul..??*kompius*

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!