> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, August 31, 2010

Yang di"jajah" or ter"jajah"??



Salam Merdeka ke-53,Malaysia!Ke mana korang merdeka tahun ni???This time around tarak konserto macam last2 yearkan?Sangat wajibla,kata nak menghormati bulan posa...gilo po nak buat konsert pastu terkinja-kinja time orang duk sibuk buat semayang terawih,buat qiamulla'il??Kan tak semenggah ghupernyer tu!Aku merdeka tahun ni,kat rumah aje.Dataran merdeka tu dah lama aku tinggalkan,tambah2 this year punya celebration depa buat kat Bukit Jalil.Nampak gaya,Dataran Merdeka sunyi sepi tak berhiasla macam tahun-tahun sebelumnya.Tapi tak taula aku kalo malam tadi mat2 rempit jalanan da selamat meng"hias" dataran tu ngan "aksi2 superman" terbang depa.Haiiish bila nak insap tataula!Zaman2 "hingusan" dulu,ada gak sekali dua aku ber"sidai" sambut merdeka kat Dataran..sekarang tarak dah.Pada aku,kat mana pun "bumi kita pijak,di manapun langit kita junjung" tempat sambutan merdeka tu tak berapa nak penting.Yang lebih bermakna,yang berbekas adalah pada penghayatan kemerdekaan tu pada kita,pada kehidupan kita..(cewah2 ayat bajet macam masok pidato time sekolahla pulak!).Macam Dato M a.k.a chedet penah cakap (kalo tak silapla) "Mendapat kemerdekaan tak semudah mempertahankan kemerdekaan itu sendiri..Sesungguhnya perjuangan kita belum selesai..." 

pic googled

Sebelom aku sambung cerita lebey panjang,nak minta maaf dulu boleh tak??Kalau takmo pahala puasa korang men"gurus" baek korang stop,jangan proceed baca entri aku neh.Da warning eh,jangan nak salahkan aku plak nanti.Takla,haritu aku kemalasan giler nak masak (nak kasik alasan : penat berposa bole terima tak??)so aku bawala danial gi KFC Alpha Angle for his lunch together with my sister.Bajet lepas danial makan nak pi usha barang kat Jusco.Tadak plan nak beli pun..saja gatai nak cuci2 mata n then my sis memuncungkan mulut dia yang da sedia munchung tu duk suroh aku tengok satu minah ni(dia yang setat eh).Tak diketahuila bangsanya,yang pasti bukan muslim cos tak posa,ordered then straight jek makan lam kfc.Oke takmo cakap banyak,korang judgela sendirik eh...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

                                                 
Maaf,cos kualiti gamba tak memuaskan.Amek w/out flash n nila hasil curik2 amek gamba candid.Harap maklum.


Agak korangla ni Fashion Victim ke Fashion Criminal???
Ade sesaper nak tolong jawab.....




2 comments:

ejoikelate said...

apa amik gambar blakang awek nie..amik la depan

appledia said...

Gamba depan tak sanggup nak post!

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!