> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, August 21, 2010

Kek Lapis Dayang Salhah for Raya!











Saja nak kepochik.Kalau pepagi raya..(woiii posa belum pun dua minggu udah mo citer pasal raya ka??)apa yang selalu korang carik kat atas meja makan?Yang MUST HAVE menula senang kata..

Rendang??
Ketupat??
Lemang??
Kuah kacang??
Wajik??
Kuih raya??
Ke........dodol?

Pelik tak kalo aku cakap yang since last few years,mende alah ni da macam WAJIB aku hidang atas meja kat umah mak aku (perst day raya maa...wajibla kumpul umah mak...kan?)


KEK LAPIS BLUEBERRY - peberet aku!

Tahukah anda "menatang" apekah ineh??Kalau tau,bagoss.Kalau tak tau,meh aku kasi tau.Memula sekali menda alah ni bukan "minatang" oke.Gamba yang tertera di atas adalah sejenis kuih a.k.a kek lapis yang sangat sedap dan menjadi kegilaan aku setiap kali raya.Boleh dikatakan kalau tadak kek ini raya aku macam tak complete,dan muka aku seakan "tidak sudah" kerna tak jamah kek lapis spesies ni di pagi raya..(bole tak kasi setetment cenggini??SANGAT GEDIK lagi POYO..ya ampun!)Okela,cut da crap!Kasi straight to the point dan aku akan TOLONG untuk tidak merapu,meraban lagi.Sila pasang telinga n bukak mata besar2 oke,aku mo cerita yang jujur sekarang!


Penah denga nama DAYANG SALHAH tak??Or Kek Lapis Sarawak ke....??Yessza,kedua2 nama neh sangat berkait rapat and sangat femes kat Sarawak oke.And tak salah kot kalo aku cakap dua2 nama ni da memang terkenal satu Malaysia!Just nak cerita that Dayang Salhah neh adalah antara usahawan wanita yang amat femes dengan perusahaan Kek Lapis Sarawaknyer.Established since 1997,da lebeh soploh tahun beroperasi kat Sarawak taw.Kilang depa memang ada kat Sarawak ja,tempat len tarak.So jangan terpedaya.Kalo ada yang ngaku tu wakil dayang salhah or bukak branch kat sinitu sangatla TIPU.DUSTA.semata.Kek Lapis Dayang Salhah ni hanya boleh dapat kat seberang Sungai Sarawak tu ja tau.Kat semenanjung neh tarak lagi,jangan tepedaya.Dats y rega dia mahal sikit berbanding ngan kek lapis yang kat semenanjung.Abeh nak seberang laut angkut barang ko ingat murah ke???So kalau nak taw lebey lanjut sile2la gugel ya.Untuk korang2 yang berminat tuk dapatkan or rasa kek lapis yang banget femes neh,bolela order kat aku.Aku ada "khaki" baeeek punya amek stock direct dari kilang cik puan dayang salhah neh!Rege sangatla berpatutan.Hanya RM25.00 untuk sebijik kek lapis yang berukuran 8" x 2.6" x 2.3" imported direct dari Sarawak.DIJAMIN 100% ORI..murahkan???Kalo korang interested bolehla order dengan email kat aku, yellapples@gmail.com .Just add on the postage charges (later aku kasitau probably dalam RM6 ke RM10)kalo mo aku curiorkan pada korang.Kalau nak C.O.D (cash on delivery)boleh saja tapi hanya area Kelana Jaya and Gombak aja applicable.And itupun korang kenela datang amek kat aku.Jangan risau,kek lapis Sarawak neh bole tahan hampir sebulan kalau disimpan dalam fridge(aku dah selalu buat!)Kek Lapis Dayang Salhah ni kalau nak ikutkan memang ada banyak,morethan 40 flavours kalau tak silap.Tapi aku hanya featuredkan kek2 lapis yang memang all-time favourite ja kali ni.Kekira yang memang RECOMMENDEDla.

KEK LAPIS MASAM MANIS

KEK LAPIS STRAWBERRY PRUNE

KEK LAPIS PUNCAK KASIH

KEK LAPIS EVERGREEN

KEK LAPIS CHOCOLATE CHEESE

KEK LAPIS SUTERA DUBAI


Kite counter check balik eh :

HARGA : RM25.00
SAIZ : 8" x 2.6" x 2.3"
NAK ORDER,EMAIL TO : yellapples@gmail.com
LAST DATE TO ORDER : 25.08.2010 

Aku memang da awal2 lagi booked 3 bijik Kek Lapis Blueberry kesukaan aku tu...(cukup ke 3 ek,macam mo tambah....)Korang plak minat yang mana?^_^

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!