> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, August 19, 2010

Jumble Sale Tingkat 7 - Finale









Okie jom sambung kisah ber"Jimba",ber"Jumble" semalam.Tulis senapas jek neh tau!Banyak gambo nak tempel!Huhu..Nak cerita ni,kat opis aku segala "tuk nenek" event memangla JARANG GILER kitaoang buat kat lua opis.Memang PAYAH GILERLA nak buat kat otel ko,kek dewan ko,konbensen centre ko,sume spesies buat in-house.Termasukla kalo ader arrange training.Sokmola,in-haus.Bajetkah??mungkin,YA TAKLA.Kater bangunan besau(besau ke??).Bebelas tingkat plak tu(huh poyo sungguh!),banyak norr ruang belebey siap bole ader satu multipurpose hall yang yang dikhaskan untuk buat aper2 event.Campak  ja sumer kat sini,sangat kautim.Save cost oke.At onetime,kalo kene gaya bolela muat dekat 2ratus lebey setap(read:staff)!Ni kalo kene gayala eh..So event yang aku duk "pung-pang" dari semalam,thats so called Jumble Sale buat kat hall nehla.Kat tingkat 7.Meriah giler!Sekali pandang,da macam kat Jalan T.A.R or Masjid India pulok ghupernyer..Tak caye??????Tengok kendiri!


Oppps kalo start rasa anak tekak tu loya SILA abaikan gambo ni ya!Bajet "feel" ala2 spokespersonla kunun! *ya,sila muntoh,AMAT dialu2kan*


Ni antara gerai or pemandangan yang kelihatan once masuk2 ja pintu hall level 7 opis aku.Gerai neh juai tudung,sebelahnya tu juai frozen food.Siap ader juai es blended oke.


Pojie memang sangat pantang kalau nampak  camera.Adalah sangat wajib bagi dia untuk enterframe.Harap maklum.

Toke minyak wangi tenga buat promosi

Siap lampu kelip2,da raya ka..?

Brooch ngan pompuan....bolehka dipisahkan??

Baju budak ada,orang tua punya lagila ada!Ayo pun berjualan..


Yupe.Aku pun takmo ketinggalan bejualan bengbarang Fab2Corner aku...Jadi tumpuan gakla becos of "kasut rimau" yang aku duk display kat depan tu and not to forget banyak baju branded tegantung di tepi situ ya..Wajib jadi tempat singgahan!

Ni "jiran" sebelah aku.2nd year for them tuk meniaga tiem Jumble Sale ni.As per last year,aku jadi pelanggan setia rojak buah depa...Sheeeedap!Depa ada gak juai mihun goreng singapore n few other dishes yang aku pun da lupa nama tapi semua sedapla!^_^ 


Muke2 toke gerai rojak buah!Depa neh jugak yang tolong jenguk2kan gerai aku yang banyak terabai cos aku duk meraban bekejaran ke sana ke sini.Ate..kata kene jaga booth game,pastu sendirik pun bukak pulak gerai.Tak ke tekejor jadinyer?Seb baek akak mabeles lagi cekap orangnyer!*aper nak muntoh lagi?Sile2*


Dalam "keterkejaran" (DBP maapkanla vocab aku yang meraban neh eh),sempat gak aku tarik Japanese san yang duk buat research kat opis aku untuk join men game kat booth "Sharp Shooter" ni..see the legla wei.Abeeh ko ingat macamana bole jadi the highest funder/collecter tuk booth game??Market baeeeek oke!(sambil angkat kening..hihi)


Nila hasilnye bile stress da naik ke kepala duk asik tengok aku panggil semua oang men game kat booth aku,sampai booth game depa tak laku..huhuhu (wahai adek2,sile gedik lebey eh!Jangan jeles,akak ader bukak kelas kalo mo menuntut!)


Sebenarnya banyak lagi gambo2 event aritu,tak larat nak tempek ja.Overall Jumble Sale  haritu memang success walaupun pada zahirnya crowd tak seramai last year,tapi achieved target hoke.Above target lagik koleksionnya.Tengokla siapa muke2 "panitia" yang menjayakannyalakan..(sebahagianla neh,nak taruk sumer tak muat gambo!)Da 2taun aku join berjualan ala2 kat Jalan T.A.R ni,konklusinya sangatla BEST n WAJIB continue next,next,next year!Kasi tambah happening aja tinggai.Sangat best,sangat SUCI lagi MURNI bila dapat BERJUALAN sambil BERAMAL!This year punya da settled,tunggu next year pulak! 

5 comments:

kak ina kl said...

salam ramadhan..janganlah jelous yer..jika akak boleh kamupun boleh jugak

appledia said...

Salam kak ina!
Jeles tu adela sikit (jujur abes!)tapi tang motivation tu lebey^_^ Bekobar2 rasa nak jadik gigih berblogging cam akak!

Sharinginfoz said...

wow macam2 ada

appledia said...

Sharinginfoz : Ha'ah da macam astro pulok!

Mr & Mrs Sallehudin said...

Kalau ade lagi jumbo sale inform I yer... :)

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!