> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, August 18, 2010

Jumble Sale Tingkat 7 - Part1







Aku sangat sedar yang hakikatnya,belog aku ni maseh ijo kalernya.Sangat baru.Sungguh idokla seberape..compared ngan puluhan ribu belog yang wujud kat lua sana.Belog aku neh banyak yang merapu,meraban ja lebey..Tapi takpa cos aku suka.Aku punya.Da jadik kecintaan.Da banyak yang dikorban,dilabur pun untuk kesukaan yang satu neh..(Korban?labur??Jangan tanya,biarla..rahsia bole?)Tapi yang manisnya,yang jadi "gula"nya pada aku,bila tak disangka2 ada yang menanti...ada yang tunggu,bila ada yang mengikuti...huhu.Bangga sehhh!"Bila mo update citer baru neh??" *terharu,SANGAT!*Bila dengar ada yang cakap cenggini kat aku.Tambah semangat nak terus jadi blogger(bloggerkah aku???)tegar.Yela aku bukan selebrity blogger,jauh lagi artis per...Setakat ade yang tau wujudnya belog aku neh pun da kire besar rahmat aper....


Patutnya aku update kesah yang ditunggu2 neh (seyes setetment POYO!) early last week..Abeh,kata udoh ditewaskan oleh demam melampau hampir 5 hari maka tebengkalaila dengan banyaknya entri yang sepatutnya dah aku hapdate (banyakla sangat entri ko eh..?).Sepanjang demam menggila,jujur cakap,tengok lappy neh pun aku rasa nak pitam.Asikla rasa fhenin.Last2 bukak lappy kasik si danial men game.Entri ke,hapa ka semua "ke laut"!Mngimbau balik entri aku yang lepas,adela sikit aku kasi sneak peek citer yang bakal aku nak detail down neh kat entri neh ritu.Dah kata sneak peek,so sikit jekla ceritanya..Kenala men skodeng2 ja dulu,barula thrill..ada butut ka?Yang si specky kek ateh tula parin wannabe a.k.a pengacara astro awani jadian kalo korang mo taw.Mamat neh,masok taun neh,cukop 2 tahun jadik "partner-in-crime" aku tuk event Jumble Sale kat opis aku..Da ala2 sign kontrek sampai matila pulok!

Gambo kami "berjimba" kat pot yang same last year!

Jumble Sale neh da jadi event tetap lam calendar kompeni aku.Selalu depa akan buat event neh before posa start.Name pun da jumble sale,memang konpemla menjuai barang ya kengkawan..Yang juai,setap2 kat opis akula.Tujuan opis aku duk buat Jumble Sale neh saban taun is becos kiterang nak raise donation tuk kasik umah kebajikan yang kompeni aku select.One of da way gak nak kasi setap misnes2lah wei!Lantok kowang nak juai apa.Barang baru?barang lama?barang seken,barang makan?Ikut suke,waima nak juai oang pun bole,itew kalo lakula ha...Selain juai barang,committee pun ada set-up few booth tuk games.From this booth,total collection a.k.a sale suma2 pi kat umah kebajikan.Booth game neh ibarat tempat game yang selalu ada kat fun fair2 tula.Kat sinila peranan aku ngan kawan aku tadi..Ha tau dah ka??Nak habaq jugak,aku ngan partner aku tadi akan attract seberapa ramai oang n suh men game kat booth kami by just paying RM1 per game.Tula one of cara kami raise fund.Akula jadi kene jadi gadis fun fair kejap!Tejerit2 sampai bole kua anak tekakla.Tapi takpa atas nama charity aku sangat rela!Booth kami depa bagi nama "Sharp Shooter"..cara game dia,oang kene baling dart kasik belon meletop.FYI,booth kami neh la yang raised most of the fund amongst other booth taw!Bangge gitew!


Sebelum nak "meniaga" kenela set booth dolu,ada betul ka??Abeh kome ingat booth tu naik sendirik ka???Konpemla TAK.So per barang kena buat??Kasik tengok hoke..Memula kenala set-up back drop dulu..hiasla ape ko nak hias pojie..Duk gaduh gak suh tiup belon dolu,tapi dia duk sebuk suh aku tolong dia gantung2 kain dulu..Da macam bendera Brazil pulak aku tengok.Layankan saja..Sudah tu,meniup belon banyak2la,reti?Settle tiup belon,tampalla.Aper ingat belon tu boleh or pandai melekat sendirik ke??


Wei bukan tampal kat dinding neh,dinding whiteboardla!
CEPATTTTT.
Haselnya?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

.
.
.
.
.
.
.
TADAAAAAAAA!!!!!!
"Bila bekerjasama semua jadi mudah!"(sile nyanyi ikut lagu WonderPets ya kengkawan!)Akhirnya,siapp sudah booth "Sharp Shooter" aku.Okeh sett,suda bole "meniaga"!Citer juai menjuai,meniaga2 later aku buh kat entri lain eh..Da panjang norrrrrrrr entri neh...Next round plak eh...Ok,bai nak tido!

3 comments:

nuruleliza said...

im sure u have alots of idea to make it more cheerful on d day ...:)

Live. Love. Laugh. said...

erm comel2 kaler belon tu. akak suke akak suke!!

p/s : salam perkenalan

appledia said...

Salam kak,thanks for dropping by.
Kite pun suke!^_^
Kaler dia lain dari selalukan?

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!