> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, July 26, 2010

Tak jadi pi LG Party,pasai....









Ade sikit(seket jek..sumpah!)sedey same JELES yang AGAK banyak cos tak dapat pi Party LG hari sabtu lepas.Tapi macam yang aku penah aku mentioned before,even  ini yang petama aku dapat,tapi urusan keluarga mengatasi segala.Aku redha..cehh!Tipoola kalo cakap aku tak jeles.Sangat jeles indeed.Lagi2 bila aku bukak belog cik puan sumi ngan abang GTO sume duk post citer betapa happeningnyer event malam minggu aritu T_T.Siap menang cabutan bertuah n menang henpon pree lagik!Kalo aku jadi pila,kalo tak bertuah pun probably dapat jumpa blogger2 ngetop yang len..temasukla ala2 mentor aku RM.Takpala..next time maybe.Lom rezki aku kot.. 

Aku sangat (sangat ke..) rela melepaskan Party LG bagi memberi laluan pada "hari yang agak besar" untuk adik laki aku oke.Giler meroyanla kalo aku tak join!Mau kene sumpah soploh keturunan kang kalo aku as kakak yang sulong kalo takpi(saper yang berani sumpahh akutu..meh sini aku luku!).Lagila nak mengadap mak aku membebel sampai taun depan!Huuuu tak sanggup mak nyaah!Sebena2nye deep down inside aku neh kaka' yang banget prihatin,penyayang giler kat adek2 taw(ha,adek2 aku yg bertiga..dengar neh kakak ko masuk lif tekan sendirik!).Malas nak show opp ja...



Majlis yang bertempat kek umah bakal fiance adek aku was located somewhere near Wangsa Melati.Dokek bonar ngan Care4,Wangsa Maju.Acara risik-merisik,pandang-memandang,jeling sampai terjuling yang banget santai lagi sempoi neh dihadiri oleh mak pak aku,abang aku,aku sendirik,budak kacak(sangat kacak oke!),abang sepupu aku n bakal tuan punya badan yang akan mentunangkan diri ngan bakal tunangnya (maapkanla aku yang da setat mehepeks akibat dari stress telampau duk tengok post2 kengkawan blogger lain pasal Party LG!) iaitu adek aku.Denga muke yang tak beraper nak segan sambil ditemani dak kacak kesayangan aku siap duduk kat tenga2 antara pamily aku ngan pamili pak mentua wannabe dia.Da ghuper macam referee game ping pong plak aku tengok. 


Selesai sosek2 ape yang patut,settled gossip2 ngan berkenal-kenalan bagai,mak aku pun menyarungla cincin belah rotan (belah ker?Siap ader batu2 aku tengok...huahahahahah)ke jari manis cikgu kiut,sebagai tanda konpom sudah diala tunang n bini wannabe adek aku merangkap menantu pompuan ke2 mak aku..Huhuhu,lepas tu seperti besa wajeebla amek2 gambo.Beflash2 da macam kawinla pulok!Tamat acara yang tak berape nak rasmi tu,kami dijemput tuan umah tuk menjamu selera..Tengokla tuhh banyak giler makanan.Kalo tengok jumlah makan yang depa hidang,aku bajet kalo buat kenduri cukur jambul tuk kaber dekat 50jemputan pun cukop neh.Hihihi,yang paling sedapp ader koktel punch..siapp buh pudding jagung lagi! Tima kasehla wahai pamili adek ipar wannabeku..pudding jagungmu memang mantopp.Patutla adek aku jatuh chenta..ahahahaha.Apa2 pun,pokok pelam depan umah mu memang jadik pojaaan atiku(tak heti2 ke nak anta sebakul kat umah bakal ipo ko neh??)..huhu.

9 comments:

Che Armster said...

alahai kesiannye dia tak dapat pegi.. len kali kita pegi skali la eh :)

Sharinginfoz said...

sedapnya makanan

appledia said...

Che Armster : Wokeh,bawa geng reramai!^_^
Sharinginfoz : Ha'ah banyak banget.Da macam kenduri!

suhaisweet said...

Dropping here...nice entry friend, visit mine..latest entry for today ;D

Eyriqazz said...

selamat bertunang untuk adik..takpe,lain kali boleh join lagi...

appledia said...

Suhaisweet : Thanks dear for visiting me!Sure will drop by to urs later^_^

En.Eyriqazz : Tima kaseh (on behap).Tapi adek saya baru merisik..lomm tunang g.Tula,neh yang berkobar2 nak try lagik neh^_^

seriwangi said...

Takpa...itu taklah teruk sangat. Seri wangi lagi sedih dan bengkak hati sebab seri wangi menang DiGi pergi ke Bangkok tengok consert mat saleh tu pada 5 Nov..sedih tersangat sedih takdapat pegi sebab hal paport tak siap ari tu...yang bertuahnya anak seri wangi yang dapat pegi..dah takda rezeki. Yang geramnya pasport blh siap hari selasa ni, dah tak ada rezeki kata orang...

appledia said...

seri wangi : Laaaaaa,sayangnya -__-
Takpa cuba lagi.Cayok!

appledia said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!