> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, July 27, 2010

Rezeki jangan ditolak..musuh ko sepak tepi jek,takpe!









It is all started with just a casual chit-chatting between da two of us,aku and one of da boss in ma office.Sebenarnya  aku saja nak sakat bos yang sorang neh.Aku datau lama yang department bos yang aku duk sembvang neh memang suka na buat makan2.So sajerla aku melawak di pagi2 bute few weeks back..

"Selalu buat makan2 tamopun ajak.."
"Nak ajak buat apa.Eh..youla masak,then kita buat makan2 nak?"
"Ha...BOLE,nak buat bila??"


Laju ja mulut aku cakap oke..kan.Macamla pandai norr masak.Campak2 goweng tolur,ikan bilis ngan nasi terror ah..ahahaha.So from that point on,sesi berbalas panatun kat email pun dipanjangkan.Setat dari kami berdua,da jadik betiga,berempat n total2 da ader dekat 6-8 oang yang da konpom tuk masak and join our so called makan2 a.k.a potluck. Sumer sebolat  sora mo buat before posa n date picked up was yesterday.Siap anta meeting invatation tuh..And paling best cos kebetulan sama plak ngan Hari Nisfu Syaaban^_^


Yepp,neh AKU masak sendirik.Bukan masak kat KEDAI oke.Ape..nak resepi??Bole2..nanti aku post entri pasal SAMBAL UDANG yang tak berape nak melets neh eh.Bolela kan..kaler ngan ghuper sambal ader per..huahuahahaha  


Kelas koo.Siap ader ucapan kata2 aluan dari "mak kiah" lagik.On behalp "tuan rumah" katanyee...Ape2pun bace doa dulu.Wajeeb oke!


Pastu apalagi...SERBU!!!!!!!!!Eh...sori sket.Kami bangsa yang tak jakun oke.Idokler macam oang yang tak makan soploh taun!Kami spesies yang sopan lagi santun ya tuan2 dan puan2..Always kena kasi ladies first 


Serius banyak giler makanan.Da macam jamuan Hari Raya pulak rasanya!Menu lunch kiterang semalam ada gulai masak lemak cili api daging(sedapp GILER!),ada sambal TEMPOYAK daun ubi kayu,ader AYAM PAPRIK,sayur KAILAN goreng,SAMBAL UDANG tevaik (promote lauk sendirik..harus!),sambal TELUR GRADE A1(ahahaha,neh kawan aku suh letak)pastu rendang ayam pun ader!. 



Makanan banyak,lauk da mantapp,pemanis mulut maner bole takda.Dessert is a MUST tau!Ader one of da lady boss here who joined our potluck bebaik ati offer nak wat caramel pudding.Very da nice.Then ada yang bawa grapes same oranges yuuuu.Complete coursela lunch kiterang semalam!TerVAIKKK.Konyang bonarrr..sumer da jadik cam "ulor sawa".


Tak caya tengok.Clear!Especially "mak" punye SAMBAL UDANG ala2 melets tak jadi yang kat tenga2 tuh(huh,perasa'an sungguh!)Kata dekat doploh oang yang makan..wajeebla mau licin cenggini oke.Kalau tak..kene "junjung"la(ha..neh petik kate2 mak aku eh).Boss yang aku duk gebang tuk wat potluck neh siap puji(..ke perli???) "Waaa...i taktaupun you all so "talented".Macam neh boleh buat lagi.Untuk raya pulak ke?Kalo nak opisnyer open house nanti tak payah amek katerer lua,suruh you all ja masak pun oke" Sudahh.Salah bidang ke or nak kene tuka propesen neh...(gler setetment bragging tak sedar diri!)Apepun..HIDUP BIAR SEDAP!

2 comments:

Sharinginfoz said...

makan2 sedapnya tgh ni

appledia said...

Hihihi harusssss SEDAP!

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!