> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, July 17, 2010

COBAAN ver.1.0






Adeeh....da lebeh kui 5 baru bleh mengadap lappy.Semalam dala page aku neh sunyi sepi cos tarak post baru.Kene qada' entri la cenggini.Tak per..first thing first.Pelan2 kayuh.Aku da janji ngan diri sendirik.Since aku sendirik yang gatai nak terjun kat "dunia baru" neh,aku kenela commit.Takleh memalas.At least SE entri sehari!But aku tamola buat keje macam "lepaskan batuk ditangga".Tamola post entri merepeks yang entah hapa2.Kenela ada pangkal punca.Wajeeb ada isi,kene ade halatuju.Yang semenggahla.Macam oang becintala wei..kenela commit,kasik taruk baja,kasik subur maa..Do i need to explain further...?


Jadi working mum nowadays bukan senang k.Tambah plak jadik partime blogger (layak ke aku ni begelar segitu?)sangatla mencabar.At least pada akula.MENCABAR giler okeh.Kengkadang aku tepikir cemanala mummy blogger yang da establish macam kak RED,kak filanie (ko kasi ke aku panggil ko kakak??) n mommy blogger (sekadar kasik few names,aku taw ramai lagi yang hebat2 kat lua tu!) yang dah ada nama,da hebat kat blogsphere ni juggling their interest (blogging lor),family and work.Nampak cam tadak hal pun kat derang.Tapi nape kat aku rasa susah giler eh?Tak tipoo.SUSAH oke.Silap2 aribulan leh jumpa tergolek kat tepi jalan cos kepenatan!

sori ek cik abenyer gambo kene cut!

Mane taknyer..senin sampai jemaat da konpom2 melayan keje yang belonggok kat opis.Belom campor,belom kira g kerenah bossi yang mehepeks macam kena PMS 24-7.Abes keje,balek umah baju ber'gunung' da menanti.Memasak da sah2 ade lam JD n additional task,jadik cikgu wajeeb memalam check keje sekolah anak.Then kalo kengkadang cik abe komplen cos takde masa tuk dia,makan atila cos mase tuk diri sendirik pun lom tentu nak ade!Dats y aku "tabek spring" kat mommy2 blogger yang penah aku taw cos derang pun ade pamili,anak pun bederet.Tapi siap leh post 3-4 entri g sehari!Aku ni baru anak sowang pun da sesak napas,naik semputt nak menghapdate  entri sehari!!Adeeeh,banget tortoise aku neh!TABEEEK mommy bloggers!


Macam aku harinila.Nama ja wikend.Hari sabtu,tak keje.Tapi harus pepagi siapkan bekpas tuk anak,tuk somi.Kate dedicated mummy.Family first k wat ever it is.In between kemas umah,cuci n sidai baju temasukla kasut sekolah anak.Da tongahari kene prepare masak for lunchy plak.Ni da nak matahari malap baru ader masa tuk diri sendiri(tuk diri ke???),baru jumpa ruang tuk "kecintaan".Ni sempat gak aku mencelah menghapdate seentri.Jap g langit da gelap,malam da jenguk,aku sarung balek la uniform "mummy monster" aku..Muahahahah.Takper..aku suka.Aku yang nak.Takda sapa pun yang paksa yang suruh.Bukan merungut,bukan tepaksa,sekadar share rasa,luah kata.Betulla oang kata, takda jalan senang tuk jadi senang.N sangat senang kalo nak jadi susah..Tepuk dada tanya selerala kan.Kalo malas nak "tepuk" call jer order mekdi ka pizza,settle dinner!Huhu

2 comments:

MsXeRoZ Nicole said...

Hello Appledia~ Thanks fr dropping by my blog~ Keep in touch yah!

appledia said...

Hi MsXeRoZ Nicole!

Surething!K.I.T^_6

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!