> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, July 05, 2010

Ade mase belog kene duk tepi,kasik laluan tuk pamili Q-time






Wikend kelmarin,neh cik abe aku ade KL.This time around tarak balik kampun'.No pamily's event,no more kendowi,tarak.Purely,totally just da three of US.Tadak plan pun.Belasah ja.As long as dapat spent Q time together2,melepet depan tivi pun kire Q tem pa.Aku memang tak kesah punya.Tambah2 lagi wikend2 cenggini houseworks menimbun2 menanti tuk disettlekan.Kene cuci baju,masak, mengomas umah,banyak ar.So kalo tak kuo kemane pung,mase aku conpom occupied.Last wik,sang kancil aku wathal.Overheated.Tempreture tetiba jadik max tem drive.Seb baekla aku pasan.Kalo tak conpom jadik cam minah lam gamba neh.Aku pull-over kat shell sebelah jln duta then bukakla hud depan coz mo isi air.Seb baek da tak kena muka.Air tonga mendidih...hukhukhuk.Kalo tak sendirik mo jawabla.Morale of da incident :"JANGAN GATAI2 BUKA KAPLA RADIATOR TEM PANAS OKE!"


Since sabtu ritu,cik abe ado aku mintakla dia teman bawak sang kancil aku tuh pi bengkel.(kalo tarak cik abe pun selalu jek aku pi kendirik.Neh da ada,pergunekanla tui dak?..hih3x)Wajibla kene repair radiator tuh.Aku pun tak sure,nak kate bocor tem aku isi air tarak pulak air kuar.Pehtu sokmo 2hari sekalik kena tambah air,apekess??Cek punya cek abang bengkel gtaw,hos radiator yg bocoq..dats yla ayaq cepat kering.Tu jadik panasss!Huk3x

Tinggai kete kat bengkel,kami pi mayap with cik abe akunyer kete.Tongahari ritu makan luala,ate kate kua merayap^_^.Cik abeku kepingin asam pedas kek topi tasek dokek sri rampai.So layan jek.Udoh makan pi mayap kat jusco plak,mo beli bahan tuk masak makan malam.Kalo da jejak jusco,wajibbla melayan danial men game!Malam sabtu tu,ekceli cik abe aku yang mo masak.So kasik chancela ha.Lauk pun sempoi2 jek.Kate malam blueberry n bola kena ar sempoi2.Da next day...pepagi kami pi bekpas kek gorai mak den.Windu mo makan sik lemak weh!Cik abe aku pungg...Setel bekpas,ujan towun selobat-lobatnye.Streh mak.Manyak plan kono kensel.Takpela..ujan rahmat oang kate.Sudohhnye pi bawak danial guntin wambot jek yang lepas.Then we decide lik umah n petang sket baru kua.Layan citer melodi satt!Duk guling2,melepet depan tivi dolu then lam kui 5camtu,cik abe aku ajak mayap pi umah SIL plak.Ikutkan saja.Tak jauh mana kek PULAPOL jek.Bujet nak jenjalan tasek sama,tapi hari golap,takut ujan balik.So straight g umah SIL.Windu gamaknya nak tengok anak buah dia yang sowang neh...Baru 2tawon tapi ligat kemain!

Lepas tamat sesi ziarah-menziarah kami merogerkanla diri pi Da Curve.Bossinyer cik abe mo jumpa kek area2 BU(susah ek,soti2 pun sokmo da ala2 'on col').So alang2 pi mayap da curve sat.Lama tak jengah flea market depa.Ritu masa pi tengok Toy Story tak sempat nak jeling.Ini ada chance jelingla gak.Jeling ja oke!

Danial bleh mintak plak amek gamba ngan lembu ijo Marche' neh.Eeeeee ijo,tak suke!Tak selere noq!Belasahla danial..*PEACE*
 
Mayap punya mayap da dinner tem.Aku ajak cik abe pi ikea "Nak makan meatball" kata aku. "Jom" tokojut jap aku cos cik abe kate oke.Cam tak caye plak dia tak kesah tak makan nasik malam tu!Hik3x.Jalan2 menuju IKEA leh plak tejumpe Ean (DJ Hitz.Fm) duk lepak ngan ZHER (8TV Quikie)duk smokin.Aku dah cuit2 cik abe.. "Aaaaa ean,mo amek gamba ngan ean" Tergedik2 kejap.Hari2,pagi aku si ean ngan jj kek Morning Crew nehla yang buat aku tak moring melayan jem!Sudohhnya..aku jalan straight."Takpela jom makan" Seyes penakut!Bukan takutla..malas.(dalam ati...isk!) Elok settle makan,tak lama pastu bossi cik abe call,mo jumpa tepi heway plak daaa...Tui2 afta Tol Sg.Penchala dokek stesyen Caltex.Bila da tecongok tepi heway,dengan adenyer camera,danial n cik abe aku nehla yang haseelnye!



















Could i ask for more???????????????



No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!