> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, June 20, 2010

A Visit to...












Harini last day school break tuk midterm.Sok,hari2 aku akan kembali bizi seperti selalu.Ekceli dari setat soti skool ritu Danial da mintak aku bawakkan dia g satu tempat neh.Sik bizi ngan kenduwi belah family cik abe aku for the past few weeks,terosh telupe.Plan asalnye nak g together2 ngan ayahnya,tapi idokler dapek,as apaknye travelling sokmo.N semalam,aku bejaye meng'fullfilled'kan janji akutu.Bukan sekadar "janji manis" hoke.Kalau aku kata,insyaallah aku kota punya.Nak taw danial mintak g mana??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Pi 'National Library'.Dekat ja pun,tapi besala selalu yang lagi dekatla lagi liat kita nak pegi tui tak??



















Ekceli bagoshh bawak bebudak seusia danial neh "berkenalan"ngan tempat2 ilmu camni.N luckily danial spesies "ulat" buku cam aku.Ape?Tak pecaye aku ulat buku??Tuila..later aku citer hobi aku yang satu neh eh.Lame giler aku tak jejak tempat neh.Ade lebey sepuloh taun,last time amek spm ar.Kad depa pun ntah mane aku campak.Time kami sampai tu,da nak dekat tengahari.























Nampak cam tak ramai,tapi fharking tarak.Selamba badul aku ja fharking tepi jalan.Ala..ri sabtu,wikend maa.. exeptionlorr(kowang jangan ikot aku,kang kena saman sendirik jawab eh)























Tak banyak yang berubah.Yang nampak beza,da ada konter pertanyaan n registration yang santeek n siap ader scanning bar lagik tuk entrance ke leberi oang dewasa.Depa takoot oang curik buku or bawa barang telarang kowt.










Fyi,sekang depa da tak bagi kad dah.Kalo mo pinjam buku tapi tak penah ada kad,amek form isi,bagi kat konter n afta 5min da muleh terossh pinjam.Just guna mykad(icla) or mykid(tuk yang bawah 12taun)jek.Senang tak payah pegang banyak kad.Time aku dolu,siap kene kasik gamba,now no more.Free lagik oke!Disebabkan si danial below 12,kena ar tuwun gi leberi kekanak kat bawah.



















Kat leberi neh takleh onn hp or camera,tapi besala aku tak makan saman.Curik2 gak amek gamba pakai hp.So kalo gamba agak blurr tu maapkan jerla eh.

















Takdala besa mane liberi kekanak neh.Ramai mak2 n pak2 duk melepet same tu yang nampak crowded kowt...

Punyala ekcited si danial tengok buku2 yang melambak kat sini.But too bad hanye leh pinjam 3books for 3weeks.Dekat sepuloh buku gakla danial longgok kat aku suh pilih yang da best.N aku pun tejebak same pi bace buku (yang tak bape nak kekanak ar) yang ade kat situ.Best wooo..hikhik.














Settled sesi menyelongkar,memilih n meminjam buku tetibe jek si danial bersore.."Jom ibu,danial da lapa neh"Amboi baru ingat lapa eh.Aku pun tengok jam,laaa..ekceli da dekat 2.30pm.Patut pun lapa...

















Jangan cepat prejudice.Tak baeek.Kate kua sampai tengahari.Mane sompek nak masak lunch.Yang sempat "masak" kat kepci jala.Okelakan,ade gak inisiatip^_^ *sile abaikan ayat mengong ineh* Ekceli tis is part of ma pomised to daniallor,makan kepci.Kalo mo tau,ni adalah menu wajib setiap kali bawak danial g kepci.Makan nasik berlaukkan ayam kepci.Ape?Pelik??Tak pelik la.Meh ar try makan kepci cara aku ngan danial.Seyes best.Filling abess..


3 comments:

edlidza said...

so nice of u ...:) know u are the greatest mom n friend too beb!!

appledia said...

M touched!Thanks babe.. ^_^

ravishingpeacock said...

bgus nye p visit national library..amalan mbaca kn amalan mulia hehe

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!