> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, June 28, 2010

Our "first"





Da banyak kali plan,da lamer dah berkire2 tapi...tula tak penah jadik.Banyak sangat komitmen,ader jek halangan.Da lepas 6 tawon pun umornyer but he never been here..yet.And yes,yesterday was his first timeever.Surely a 'date2remember',historic moment at least for him^_^.Kinda glad,when i managed to fullfilled,granted and crossed another item from of his wishlist!!
 

                     
                                                                                       
















Memang seronok gilerla si danial bile aku cakap OK for muvie.Aku rasa lebeh seronok kowt dari time aku kasik dia Ben10 or Power Rangers as suprised pezen!Supposedly nak pi tengok on saturday but pelik plak aku sumer yang surf on9 fully-booked!Streeh jek.TGV ka,Cathay-e@Curve pun sama.Aku neh memang spesies tak suka pi beratuq lelama kat maner2 cinema just tuk beli tiket.SO not ME.Aku suka book dulu, either online ka or phone reservation then hari nak tengok baru pi bayaq n collect.Senang.Lagi satu thru online neh bleh choose our own favourite seat!(tengok availabilitylorr)Browse punya browse,last2 dapat gak booked thru this cathay cineplexes but on sundayla. Try gak bukak tgvnyer website but sokmo hang jek biler nak proceed choose seat(*bengang*)!Danial oke jek.Tak kisah.Aku taw, dia memang tak kesah punya, as long as on,dapat,konpom pi,tengok bebila pun tadak hal punya!^_^ 



We reach there about an hour before the show starts. N unfortunely,booking yg aku buat tuh da expired but they still reserved 2tickets for us,just that the seats that aku choosed earlier da tadak.The best part here, minah konter tuh,cakap ader tinggai 2seats n guessed wat,seats tu waaaay far better than the one aku booked!Centre of the that muvie hall!!Wawawa,sonok ar danial.First time dapat pi dapat plak,the best view eva!
                                   

Afta collect tikit,aku bawak danial meround.Beli eskem mcd da wajibla.N kebetulan kat centre court cineleisure or e@curve tadi ader "Floor Combat".B-boy nyer battle.Kalo tak silap aku,mamat cina yang botak2 from 'Showdown'nyer contest,dari grup "Famous Crew".Kalo tak silapla.Si danial pun melayan gak,duk joget2 sambil makan eskem cam lawak da gayernyer.


Our muvie started by 3.25pm,so 5mins before the show starts aku pi beli pop-corn(requested by lil'one)then afta dat heading to Hall 8.Danial aku pasan ala2 control2(dalam ati cuakla tuh,perst time masok panggung!)Da duk kat seat kitarang,dia takleh nak duk diam.Duk kejap pandang kiri,pehtu pandang kanan.Paling lama duk tengok belah ateh.Tempat yang kua gambo tuh.Pelik kowt.Aku yang ala2 cam paham danial cam nak tanye cakap"Yer..kat situla kua gamba yang besa neh"^_^.Kalo kat panggungkan besa dah iklannyer dekat2 setengah jam.Danial yang dah besa kalo pasang dvd trus2 dapat tengok gamba,duk dekat sepuloh kali tanya. "Biler nak setat neh ibu?..Da setat ke lom ibu?"


Overall Toy Story 3 bangetla enjoyable.Not only for danial yang da memang sure terbahak2 tengok.aku pun terlayan sama.pendek kata,makpak kat lua sana diharuskanla bawak anak2 pi tengok.Banyak morale values yang bagus not just for kid,for grown up oso.2thumbs-UP!Danial sangatla enjoi.Bile tanye best ke tak,dia kasik jawapan neh "Bestla ibu,cuma danial rasa sejuk sangat.Lepas neh bolela kita tengok muvie lagi ngan ayahkan?Hikhikhik ayah tolong jawab leh??


1 comment:

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!