> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, June 17, 2010

Sesi "ketuk" men"getuk"







Nie pun antara entri yang agak nak expired yang duk melepet dalam draft aku.Baru lani teringat nak hapdet. Takpela ha,at least ade gak update...kan. Ceriternye,few weeks back aku gi Sg.Wang ngan acu(adek aku).Missionnye to buy besday pezen for my cik abe.Da plan mo kaik barang silver for him.Aku kalo pasai silver neh memang takpi tempat lain,wajib kat Sg.Wang neh.Since one of my barista fwen showed me tis kedai bout 5years back,aku da takpi tempat len.Wajib kat kedai cina mualaf neh jugak.Banyak choice n murah giler oke!















*pic googled
Lamer sungguh.Agak "berjanggut" gakla aku tak jengah Sg Wang neh.My peberet "Planet" pun da takde.Makin sebuk aderla area neh aku tengok.Tambah2 da ader pavillion. Jenggg sokmo.Macam wikend yang aku pegi ritu,lagila mencanak menggila traffic.Tenga2 duk dalam jengg,duk pk2 nak "farkhing" mane,tibe2 adek aku bersore...

"Kak Intan rase2 kak intan nak lik kul baper?"
"Asal??"
"Takde pasni oang nak jumper kawan oang"
"Yerlatuh kawan.Yang sebenanyer nak pi datingkan??Korang janji nak jumpe kat mane?Kui bape?"(da macam peluru M16 plak aku tanye soklan)
"Ala ingat nak jumpa kat pavy..."
"Wokeh ko suh dia gerak sekang.Aku lapar neh suh dia banjer aku makan.Pehtu aku balik."(Ahahaha dengan nada yang ala2 "kuar tanduk kat paler" laju jek aku menjawab)

"Okela2"(dengan nada pakserela,but aku taw lam ati~ "mapoh ar bf aku,kene "ketuk"la rini"..)

(^_^)Terase sedikit jaatla aku time tuh.So then,we decided 2fhark kat pavy n menapak pi Sg.Wang.Saja mo sightseeing. Kate da lame tak melawat kawasan. Bleh tahan jauh, berpeluh gakla dibuatnya.Afta settled beli wat m aiming for n not to forget terbeli 1pair of menggodas earring we walked back to pavy.By the time we reached there,boyfy acu pun sampai.Huh,pandai jek ko bujet time ehh...











So first stop to "ketuk" my sis bf is at my fav.hangout place~ CBlorr offcourse!(clap2 ^_^).Turned out that cb neh pun da jadik my sisnyer port lating daa..Gasak ar yang 'fhenting' caffein aku fixed,hihi(seyes statement selfis).Kat pavy neh ader 2cb,satu kat atas(yang beso,ader outdoor)n another which is da one dat we lepak'ing datday located at concourse level,dekat ngan eskelater.Aku ajak depa lepak yg kat atas, tapi adek aku cakap cni lagi best,ader air-cond n derang "serve" tak payah nak "self-sebes".Ikut kola,ko banjerkan?Remember da barista fwen which i mentioned earlier...?Guessed what,i met him here at cb pavy.He know him when he was cb's barista in KLCC(kat sebelah CHILIS n near TGV)last time n he is still,just at different outlet.I call him "USHER".My sis boyfy tanya "naper usher?" "Cos dat wat his colleague used to call him n bcos he does look abit like usher da singerlorrr.Name glamerla,nama tui dia tatau jangan tanya heh".Lame tui tak jumpa,since aku keje area pj-kj neh,last2 end up jumpa kat citu..co-incident2x.

 


Ritu,ader balloon fair ke apetah.Rugi tui si danial tak ikut. Duk sebuk nak men game ngan paciknye jek,sanggup tamo ikut mayap tuh.Abehtu,da "bujang","panjang"la ar langkah ibu..

Sangatla gediknya gamba aku ngan mocha es blended neh. Oang banjer,wajib enjoi oke.Kua plak ngan adek aku yg da sejak azali "giler posing" da terjangkit "gedik" sama dahha.. Selepas agak lemau melepak,aku ajak da kapel jenjalan(ekceli pewot dalapa..ahahaha).Afta sesi terjah kat few kedai temasukla Roxy n Cotton On(yang tenga sale,n sesak giler ngan manusia2 "lapa")selesai,aku sesaje kasi ayat "provoke" ala2 hint kat bf adek aku."Wei kowang tak lapa ke?"("tanduk" aku da kua lagi 3inci time neh ^_^)Haselnye.. dengan agak tepakse,bf adek aku tanyerle nak makan maner..aku kate belasah jek.Foodcourt pun layan(ngan nada merendah diri..sumpah!Janji tak ketuk lelebih,hihi)So gerakla kamik ke foodcourt yang dpangge Food Republic. Taw per aku jumpa kat sini??

Jumpa Sister's Popiah kesukaan aku..Da bersepah outlet dia.Senangla aku pehni^_^.N oso dapat jenguk Satay Bar yang penah kua kat "Jalan2 Cari Makan" before..adek aku kata sedapp,takpela next timela try satay depa.

Last2,pusing punya pusing,aku choosed...

Mee Jawa and adek aku pi share Laksam ngan bf dia(kunun mesrala tuh...muntohhh weii!)

Giler kenyang.Tengok ar senget2 da muke aku.Portion dia quite besar n pricenye sangatla reasonable.Mau xkenyang??Dala belasah mocha es blended secuppa earlier,then b4 makan heavy,sempat pi belasah "galatte" kat The Loaf.Duii cemanela nak kuroshh??Apepun aku banget epi cos mission "ketuk" aku accomplished sudahh.Dear boyfy my adek, tenkiu so massh for da treat eh.Kire ko da pass "test" ar neh.Jangan mare arr.*u gud,u knoe hu ur*



1 comment:

ravishingpeacock said...

mknan yg paling sedap is mkn free hehe

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!