> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, April 08, 2010

Jem ooowh JAMMED..(strawberry??nenas??or kaya??)

For almost 10years since first haku setat bekeje... xpernah sekali pun dalam hidup,haku dapat tempat keje yang dekat ngan umah.Yang paling dekat pun mase keje kat area KLCC (this consider the nearestla compare to the rest!) But still once haku mentioned duk Gombak,for sure oang cakap..uuuissh JAUUUUHyeee *grind* Jauh kerr?...Ntah, maybe haku dah besa kowt,macam orang aper tuh.."alah bise,tegal biasa"..(betul ker peribahase haku neh??). Apapun 'hakak' REDHO...demi mencari rezeki yang HALAL :)

My lil' D took tis pix..santeek kan? ^_^

Tuk korang2 yang ditakdirkan dapat tempat kije 'ala'2 kat belakang umah..ibarat se"kangkang kere" jek dari umah tu ber'sukorrr'la..macam 'hakak' neh 'harem'!Hari2 TERPAKSE  meredah jeng a.k.a jam yang kritikal tahap DEWA!Streh (read:stress :D)xpayah cakapla,tortoise pun kalah.. Terkedek2 jadiknye!
Dahla bawak sang kancil manual.Asik tekan clutch,break... duhhh cramp!Tambah plak ngan attitude driver2 kat K.L neh yang kebanyakannyer "JAKUN"!Seriously..MENCABAR jiwe rage...bakul segale





Within 10years of driving experience haku kat area KL neh, ape yang haku nampak,yang pasti ke"JAKUN"nan driver2 kat KL memang  TERSERLAH!Bukan nak kutuk but KENYATAAN!Korang xbengang ker,tengah2 nak rushing,da lambat nak gi keje,nak cepat..boleh plak jalan yang memang CONFIRM lengang selama yang korang penah lalu (huh marah tahap gaban neh!) tetibe jadik JEM menggile??!!Tak bergerak langsung,standstill bak kater mat salleh.Aper perasaaan korang??For sure 4,5,6,7 letter words musti kuarkan?Membebel sowang2 da surela and intention nak merempit masok ke emergency lane mebuak2 tul x???
Jangan TIPOO,xbaik,xper..ngaku jek coz haku pun selalu macam tu ^_^. STREH maaaa...Dala kene TOL siket punyer mahal,bukan satu,2 pehtu walaupun highwaynyer berLANE2, YET still JAM cam HAREM!!
 
Hurrrmmm..kengkadang(bukan kengkadang lagi dah,SELALU!) time2 duk dalam jem tu haku terpikir..derang2 neh sume masok keje kui baper??Macam haku neh,kui 8.30pg dah kene 'mgadap muke bos'.Kengkadang tu slalu gak aku 'terbabas',tapi xderla lewat maner dalam kui 8.40 macam tu ar..yg pasti before 9am paling busukla haku da sampai opis.Haku duk pelik,yang driver2 len neh hape sume BOSS ka????Da kui 9 pun still ateh jalan aper kess??Gasak depalakan..Ada mak kesah...??? ekekekee

Honestly haku harap sangat2,driver2 kat mesia neh especially yg duk kat KL ubahla.Janganla JAKUN sokmo!Asal kete rosak (tepi jalan taw,bukan tengah jalan!) -tengok,oang tuka tayar -tengok,motor rosak -tengok,lori berenti kat emergency lane pun nak nengok!Tu belum lagi accident!Kalo accident,WORST!...sume pakat bwak slow,ala2 10km/h..nak nengok punya pasai,huh JAKUN sungguh!!Hasilnye..dudukla beratus bijik kete dalam JAMMED yang berbatu,berjam!!Antara korang perasan atau tidak,jammed2 yg wujud kat KL neh semuanya,selalunya disebabkan oleh ORANG2 yg keJAKUNan!PANTANG!Semua nak tengok..waima nampak touch n go driver depan problem pun,STILL lagi nak duduk belakang 'muntut' kete oang tu!Bukannya nak gerak!Patutnya pila switch lane sebelah,ni tak..Itew pun nak kene cakap kerrr??Ini tak...kepochi punya pasal...SEBUK sangat nak tunjuk concern xbertempat,duduk tercongok kat ctu sampai Q jadik berbatu2!Adaka patut???

PLEASE.sedarla wahai Malaysian drEBAR sekalihan. PRIHATIN ngan JAKUN itew adelah dua bende yang banget berBEZA!!Ejaannyer pun da sah2 lain!Kalo betul,kalu bersungguh PRIHATIN,pi berenti and tolong aper yangpatut. Bukannye jadi JAKUN,bawak kete slow giler semata2 nak "kepochi",nak men"julur kepala" tengok aper jadik,meramai, menyesakkan jalan dan MEYUSAHKAN hidup driver2 lain yg nak sampai ke destinati derang dengan CEPAT! Pi sekolah memandu dulu kan..? Pakai 'akai' siket bley??!Yang pasti semua KESESAKKAN ineh wat haku jadik rindu gilak nak naik PUTRA blik....huwaaaaaaaaaaaaa


xoxo,
-LJ-




No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!